10 alimente pentru sănătatea cardiovasculară

sănătatea cardiovasculară doftoria

Sănătatea cardiovasculară

Deși există medicamente și sucuri care pot elimina toxinele din organism și pentru a face corpul să funcționeze corect, natura ne-a furnizat alimente care au același efect.

Alimente care vă pot fluidiza arterele și vă pot proteja sănătatea cardiovasculară.

Avocado
Adăugați avocado la dieta dvs. Conform studiilor, consumul zilnic de avocado a determinat scăderea nivelului de colesterol, care poate menține arterele curate.

Ceai verde
Ceaiul verde este bogat în compuși care reduc absorbția colesterolului în organism. Consumând o ceașcă sau două din acest ceai uimitor în fiecare dimineață, vă puteți îmbunătăți nivelul de lipide în timp ce vă relaxați arterele și vă va stimula metabolismul, ceea ce ar trebui să ducă la scăderea în greutate și la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

Curmale
Sunt pline de antioxidanți și polifenoli, compuși care pot reduce nivelurile colesterolului „rău”, precum și conținutul de trigliceride. Acestea conțin, de asemenea, fibre, care vă pot elibera arterele.

Sparanghel
Sparanghelul este foarte util pentru sănătatea dumneavoastră și vă poate curăța și arterele. Poate scădea tensiunea arterială și poate preveni cheagurile de sânge. Această legumă uimitoare este bogată în substanțe nutritive cum ar fi vitaminele B1, B2, C, E și K, pe lângă conținutul de minerale numeroase.

Brocoli
Broccoli este o legumă bogată în substanțe nutritive, care îți poate păstra arterele curate. Conține fibre, care pot scădea tensiunea arterială și nivelul colesterolului.

Rodie
Acest fruct dulce conține substanțe fitochimice cu proprietăți antioxidante care pot proteja căptușeala arterială și pot preveni deteriorarea vaselor de sânge. Consumul de suc de rodii în fiecare zi poate crește producția de oxid nitric în organism, ducând la un flux sanguin adecvat și la arterele curate.

Spirulina
Poate regla nivelul de lipide din sângele dumneavoastră și conține, de asemenea, proteine ​​care au toți aminoacizii necesari organismului. Aceasta vă poate relaxa pereții arterei și poate stabiliza și tensiunea arterială.

Curcumă
Are proprietăți anti-inflamatorii puternice care pot preveni ateroscleroza. Adăugându-l în dieta ta, vei reduce vătămarea arterelor și vei preveni cheagurile de sânge.

Afine
Afinele sunt bogate în antioxidanți care vă pot proteja inima și arterele de deteriorarea și scăderea nivelului de colesterol „rău”, crescând nivelul colesterolului „bun” în același timp. Studiile au arătat că, consumul de suc de afine poate reduce în mod regulat riscul de boli de inimă cu 40%!

Scorţişoară
Acesta vă poate păstra curate arterele și poate preveni formarea plăcilor, în timp ce conținutul ridicat de antioxidanți poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară prin prevenirea oxidării sângelui. Puneți niște scorțișoară în cafea, sau prăjituri pentru a vă bucura de beneficiile sale.