Glaucom: tratamentul și prevenirea naturală

glaucom doftoria

Glaucom: tratamentul și prevenirea naturală

Glaucomul este o cauză principală de orbire în spatele degenerării maculare. Este cauzată de acumularea de lichid în ochi, care exercită presiune asupra nervului optic, retinei și lentilelor. Presiunea poate deteriora permanent ochiul dacă nu este tratata. Cauza este acumularea de „deșeuri” legate de îmbătrânire, hipertensiune arterială, medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală și alte boli oculare. Tratamentul medical este esențial pentru a preveni deteriorarea ulterioară. Pentru a începe să îmbunătățească și să prevină glaucomul, încercați aceste tratamente naturale glaucom.

Iată dieta de tratament natural a glaucomului:

Alimente bogate în carotenoide – Legumele portocalii și galbene sunt esențiale pentru a furniza suficientă vitamină A pentru a menține ochii sănătoși.

Sucuri proaspete din fructe și legume – Sucurile vor furniza vitamine, minerale și antioxidanți esențiali pentru a menține ochii sănătoși.

Afine și cireșe – Aceste două fructe conțin antocianidină care pot ajuta la luptă împotriva radicalilor liberi care dăunează ochilor.

Peștele prins sălbatic – acizii grași și astaxantinul găsiți în somonul sălbatic îmbunătățește sănătatea ochilor.

Drojdie de bere – Oferă crom, un mineral care sa dovedit a fi benefic pentru persoanele cu glaucom.

Alimentele de evitat

Alimente alergice – Pot fi responsabile pentru exercitarea presiunii asupra ochilor, evitați orice alimente care va provoacă o reacție alergica.

Cofeina – S-a descoperit că reduce fluxul sanguin la ochi.

Alcool – Toxicitatea hepatică poate duce la probleme oculare, prin urmare este cel mai bine să evitați alcoolul.

Zahăr – Consumând alimente bogate în zahăr poate provoca îmbătrânirea prematură a ochilor și crește riscul de diabet și glaucom.

Iată primele 5 tratamente naturale pentru glaucom și remedii:

# 1 Afine (160 mg 2x zilnic)
Acest extract de anthocianozidă ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin și conține flavonoide care ajută la susținerea funcției oculare.

# 2 Astaxantin (2 mg pe zi)
Astaxantinul este un carotenoid puternic, care poate ajuta la prevenirea leziunilor retinei.

# 3 Ulei de pește (1000 mg pe zi)
Vizați cel puțin 600 mg EPA și 400 mg DHA pentru a ajuta la ameliorarea presiunii intraoculare.

# 4 CoQ10 (300 mg pe zi)
Un antioxidant care poate ajuta la prevenirea deteriorării radicalilor liberi la ochi.

# 5 Magneziu (250 mg 2x pe zi)
Relaxează pereții vaselor de sânge și îmbunătățește fluxul sanguin.

Uleiuri esențiale pentru glaucom

Uleiul de cocos a demonstrat că îmbunătățește vederea, uleiul de helichrysum îmbunătățește viziunea și susține țesutul nervos și uleiul esențial de chiparos îmbunătățesc circulația care poate îmbunătăți glaucomul. Aplicați 3 picături din oricare dintre aceste uleiuri esențiale 2x pe zi pe obraji și zona laterală a ochiului, dar nu le puneți direct în ochi.