Giardioză: simptome, cauze și remedii naturiste

Giardioză doftoria

Giardioză – afecțiune infecțioasă intestinală care se manifestă prin crampe abdominale, balonare, greață și diaree apoasă. Giardia este un parazit microscopic care se găsește în special în zonele cu sisteme de apă netratată și igienă precară.

Giardia se găsește în râuri, lacuri, dar și în piscine și puțuri. Infecția cu giardia se transmite prin mâncare și prin contact de la persoană la persoană.

Infecția cu giardia se vindecă de obicei în câteva săptămâni. Însă e posibil ca problemele intestinale să se mențină mult timp după ce paraziții au dispărut.

Există diverse tipuri de tratament medicamentos.

Simptome

  • diaree apoasă, uneori cu un miros persistent
  • oboseală
  • stare de rău
  • crampe abdominale
  • balonare
  • gaze
  • greață
  • pierdere în greutate

Cauze

Acești paraziți trăiesc în intestinele oamenilor și animalelor și sunt transmiși prin fecale sub forma unor chisturi (acoperiți de o carcasă tare) care le permite să supraviețuiască în afara intestinelor timp de luni de zile. După ce ajung în corpul gazdei, chisturile se dizolvă și paraziții sunt eliberați. Infecția numită giardioză se produce când un chist este ingerat accidental.

Surse posibile de îmbolnăvire:

  • apă contaminată
  • contact direct cu materii fecale contaminate
  • alimente contaminate

Factori de risc

  • contactul cu fecalele de la scutecele bebelușilor
  • lipsa accesului la apă potabilă tratată

Tratament naturist pentru giardioză

Prevenție: spălatul cu atenție al mâinilor.

Semințe de dovleac:

Se consumă 6 semințe de dovleac cu coajă zilnic timp de 7 zile în fiecare dimineață, după care se face o pauză de 7 zile și se reia timp de alte 7 zile.

Tinctură de propolis:

15 picături timp de 10 zile urmate de 10 zile pauză, după care se reia timp de alte 10 zile.

Ulei de dovleac:

Se consumă o lingură pe zi cu o oră înainte de masă de 3 ori pe zi timp de 3 luni.

Ceapă / Usturoi:

Se lasă la macerat o ceapă tocată mărunt acoperită cu puțină apă timp de 12 ore și se consumă o lingură pe zi înainte de fiecare masă timp de 3 zile, după care se repetă la 7 zile, de 3 ori.