Drojdia de bere
Pentru mulţi dintre noi, substanţa aceasta păstoasă, numită drojdie de bere, este utilă doar la prepararea aluaturilor. Însă un specialist german, inginerul Schulze, a descoperit că această are calităţi terapeutice incredibile.
Prezentată sub forma unei substanţe dense, de culoare cenuşie, drojdia de bere conţine o colonie de ciuperci inferioare, de dimensiuni microscopice. Aceasta se comportă ca o fabrică de medicamente care produce toate vitaminele din complexul B( B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12 şi B 15), vitaminele D şi H (biotina), enzime, minerale în forme uşor asimilabile de organism (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate: seleniu, în special, şi crom.
Stimulează imunitatea organismului
Răcelile şi bolile infecţioase se tratează cu succes cu drojdie de bere. Timp de trei săptămâni, bolnavii trebuie să ia, zilnic, câte 3 linguriţe de drojdie proaspătă. Vitaminele şi mineralele, în frunte cu seleniul, îşi fac „ datoria”: întăresc imunitatea şi scurtează perioada de convalescenţă.
În cazul hepatitelor virale A, B şi C, un tratament similar de trei săptămâni, cu câte 3 linguriţe de drojdie proaspătă pe zi, reuşeşte să ţină sub control aceste afecţiuni grave. Studiile efectuate pe animale, de specialistul german A. Schrauzer, vreme de 18 ani, au demonstrat că prin tratamentul cu drojdie de bere imunitatea creşte în mod spectaculos, datorită influenţei seleniului din compoziţia drojdiei de bere.
Tonic pentru sistemul nervos
În alte afecţiuni grave, precum Parkinsonul, în paralizii şi în Alzeheimer, se recomandă, lunar, o cură de 2 săptămâni cu un consum, zilnic, de câte 4 linguriţe. Terapia are efecte revigorante asupra sistemului nervos, deoarece combate depresiile şi tulburările psihice.
Adjuvant în tratamentul anticancer
Studiile efectuate în Occident au dovedit că drojdia de bere este benefică în tratamentul tumorilor maligne. De asemenea, la bolnavii care au urmat un tratament cu citostatice şi au primit, simultan, şi drojdie de bere (6 linguriţe pe zi), iradierea nu a avut efecte secundare atât de puternice, comparativ cu bolnavii care nu au luat drojdie în timpul tratamentului clasic. La această concluzie a ajuns o echipă de medici din Munchen, care a observat aceste efecte în tratamentele împotriva cancerului într-un interval de 15 ani.