Astmul Bronşic

astm bronsic doftoria

Astmul bronşic este o stare patologică caracterizată prin greutate în expiraţie, accese de sufocare şi prin nevoia intensă de aer. Astmul bronşic se datorează spasmului muşchilor bronhiolelor provocat de o stare alergică, o infecţie pulmonară cronică, o iritaţie locală a aparatului respirator etc. Aceste fenomene sunt determinate de pătrunderea unor particule mici (polen, peri, puf, praf) sau a produselor rezultate din distrugerea germenilor care întreţin o inflamaţie bronşică (bronşita).

Terapia naturistă recomandă:
Plante medicinale: amăreala, angelica, cimbrişor, cimbru (de cultură), fenicul, iarbă mare, isop, muguri de pin, muşeţel, valeriană           (odolean), pătlagină, potbal, şovârv, sulfină, talpa gâştei, trei fraţi pătaţi, unguraş.

Ceaiuri: antiasmatice.

Legume: hrean, lăptucă, morcov, pătrunjel, ridiche neagră, ridiche roză, varză.

Produse apiterapice: Aerosoli cu soluţie alcoolică de propolis 15%. Această soluţie se amestecă cu apă distilată în proporţie de 1/1 pentru o şedinţă de aerosoli. Se fac două şedinţe pe zi, a câte 5 minute.

Medicamente din plante: ţigări antiasmatice care se fumează pentru calmarea crizei de astm.

Alte remedii pentru a trata astmul bronşic:
Alimente recomandate: salată, varză, morcov, pătrunjel, ţelină, ridiche. Inhalaţii cu ape sulfuroase de Căciulata, Pucioasa, care au un efect desenzibilizant, antiseptic şi expectorant. Apele clorosodice, bicarbonatate şi carbogazoase de tipul celor de la Slănic Moldova sau cele sulfuroase de la Olăneşti au un efect favorabil prin fluidificarea secreţiilor bronşice. Se poate practica afuziunea rece pe ceafă, masajul toracelui, băi ascendente la picioare şi mâini cu temperatura crescând de la 36 grade – 40 grade – 42 grade Celsius, pe o durată de 20 de minute.