Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic pătrunjel

zilnic pătrunjel

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic pătrunjel

Zilnic pătrunjel: Extrem de bogat în vitamine consumul zilnic de pătrunjel îți furnizează o serie de nutrimenți ce te pot feri de boli de inimă, artrită sau chiar de cancer.

Potrivit site-ului 1mHealthTips, o mână de pătrunjel consumată zilnic este o adevărată porție de sănătate în principiu din cauza faptului că este un antioxidant puternic ce oferă organismului uman un aport extrem de benefic de betacaroten și mai ales de vitamina C.

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic pătrunjel

Prin paleta lui de întrebuințări, pătrunjelul oferă un intens efect antinflamator capabil să amelioreze inclusiv simptomele artritei și în plus de asta este capabil să elimine excesul de acid uric din organism, factor ce intensifică durerile articulare.

Cel mai eficient tratament pentru artrită este o linguriță de frunze de pătrunjel infuzată într-o cană de apă pentru 15 minute și apoi consumată de 2 ori pe zi. Poți să folosești atât frunzele proaspete cât și cele uscate.

Nu doar vitaminele îl clasează în topul alimentelor ce nu ar trebui să îți lipsească din frigider ci și mineralele și antioxidanții, făcând din acesta un excelent tonic pentru organismul tău și totodată un stimulent pentru imunitatea ta.

Îți aduce un aport bun de vitaminele C, A, K dar și o doză bună de clorofilă ce îți oferă un efect antibacterian.

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic pătrunjel

Studiile făcute pe baza compoziției pătrunjelului au scos la iveală faptul că mulțimea de compuși regăsiți în frunzele sale oferă organismului uman un intens efect anticancerigen, putând să stopeze dezvoltarea celulelor canceroase.

Potrivit unui studiu ce a fost ulterior publicat în Journal of the Science of Food and Agriculture antioxidanții pe care îi conține din plin luptă cu succes împotriva radicalilor liberi ce afectează celulele sănătoase și asigură aportul necesar sistemului imunitar pentru a te feri de diverse afecțiuni.

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic pătrunjel

Excesul de sodiu, de apă și de toxine sunt un adevărat pericol pentru sănătatea ta, astfel că un consum constant de pătrunjel te va ajuta să combați cu succes această problemă.

Mai mult de atât, datorită unei substanțe cunoscute sub denumirea de myricetin, consumul de pătrunjel este ideal pentru a reduce rata de dezvoltare pentru diabetul zaharat de tip 2.

Probleme precum hipertensiuena arterială, carențe de acid folic și vitamine vor fi ca șterse cu buretele dacă adopți în alimentația ta minunea verde din grădină.

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic pătrunjel

Cantitatea de acid folic furnizată corpului uman transformă pătrunjelul într-unul dintre aliații de seamă ai sănătății cardiovasculare. Acdul folic fiind esențial pentru buna funcționare și întreținere a vaselor sangvine, reducând cu mult riscul de infarct.

Este suficient să îl adaugi în salate sau să faci un mix din pătrunjel, castravete și un avocado pe care să le mixezi bine într-un blender și apoi să îi adaugi un pahar de apă și zeama de la un lime. Și astfel ai obținut cel mai bun remediu pentru o sănătate de fier și o siluetă de invidiat mai ales dacă îl consumi de două ori pe zi.

Este un tratament alternativ pentru a trata înțepăturile de insecte, vânătăile cât și pentru dureri de dinți, având efect antiinflamator și ajutând la mai buna funcționare a ficatului, eliminând excesul de toxine datorită efectului său diuretic.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Ceai de pătrunjel: proprietăți și beneficii terapeutice

Mărar beneficii: tratamente naturiste și de ce este numit mărarul plantă medicinală

Tratamente naturiste cu foi de dafin