Vin roșu: 5 beneficii ale consumului moderat de vin roșu

vin roșu

Vin roșu: 5 beneficii ale consumului moderat de vin roșu

După o zi lungă de lucru, mulți oameni preferă să se întoarcă acasă și să toarne un pahar de vin pentru a-i ajuta să se relaxeze. Dar ați știut că fiecare pahar de vin pe care îl beți are un beneficiu pentru sănătate, dacă este consumat într-un ritm moderat?

  • 1. Ajută în diabetul de tip 2

Un studiu a arătat că băutul unui pahar de vin roșu la cină scade modest riscul cardiometabolic la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 și că un consum moderat de vin roșu este sigur pentru sănătatea ta.

  • 2. Leziuni cerebrale după accident vascular cerebral

Resveratrolul poate proteja creierul de deteriorarea accidentului vascular cerebral, potrivit cercetătorilor de la Universitatea de Medicină Johns Hopkins. Rezultatele din testele efectuate pe șoareci au arătat că resveratrolul a crescut nivelurile de hemoxigenază, o enzimă cunoscută pentru a proteja celulele nervoase din creier de daune. Când apare un accident vascular cerebral, creierul este gata să se protejeze din cauza nivelurilor ridicate ale enzimelor.

  • 3. Prevenirea pierderii vederii

Resveratrolul din vinul roșu poate ajuta la prevenirea pierderii vederii cauzată de creșterea vaselor de sânge în ochi.

  • 4. Prevenirea cancerului mamar

Consumul regulat de majoritatea băuturilor alcoolice crește riscul de apariție a cancerului de sân. Cu toate acestea, datorită substanțelor chimice din semințele și piei de struguri roșii, femeile care beau vin roșu în mod moderat pot fi scutite de acest risc de cancer mamar.

  • 5. Îmbunătățirea funcției pulmonare și prevenirea cancerului pulmonar

Dozele scăzute de vin roșu și, într-o măsură mai mică, vin alb, pot stimula funcția pulmonară și pot preveni proliferarea celulelor canceroase pulmonare, potrivit cel puțin unei investigații.

Cu toate acestea, fiți precauți. Potrivit MedicalNewsToday, consumul de vin poate avea câteva beneficii pentru sănătate, dar consumul prea mare de orice fel de băutură alcoolică crește riscul de dependență, depresie, probleme de sănătate mintală, cardiomiopatie, aritmii, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, ficat gras, hepatită alcoolică, ciroză, mai multe tipuri de cancer, pancreatită.