Vin fiert
Vinul fiert împreună cu mirodenii ca scorțişoara și cuişoarele îl transformă într-un duşman al răcelilor datorită substanţei numită resveratrol care are proprietăţi inflamatorii dar și principiilor active din mirodenii.
Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă mai mult de 2 pahare de vin rosu pe zi manifestă cu 44% mai puţine răceli decat cei care se abţin de la consumul de vin roşu. S-a dovedit că resveratrolul are proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce ajută la menţinerea sănătăţii fizice generale din moment ce multe boli şi maladii sunt atribuite inflamaţiilor.
Vin fiert
Cuişoarele conţin o cantitate importantă dintr-un compus activ numit eugenol, care a făcut subiectul a numeroase studii de prevenire a toxicităţii produse de poluanţii din mediu (precum tetraclorura de carbon) si studii privind prevenirea cancerului tractului digestiv sau a inflamaţiilor articulaţiilor.
Scortisoara măcinată, sub formă de baton sau ca ulei esenţial, stimulează memoria, încetineste căderea părului şi ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus. Fiind unul din alimentele cele mai bogate în antioxidanti ne mentine tineretea si combate stresul. Recent s-a descoperit că scortisoara echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joacă şi un rol important în prevenirea diabetului.
Proprietăți terapeutice ale vinului roșu fiert
Vinul roşu fiert cu cuișoare furnizează energie, îmbunătăţește digestia, stimulează apetitul şi faptul că poate ajuta la restabilirea echilibrului nutriţional.
Melatonina conţinută de vinul roşu ajută la reglarea ceasului biologic, dar este şi un puternic antioxidant. Aşadar, consumul unui pahar de vin roşu înainte de culcare poate fi benefic pentru somn.
Vin fiert
Vinul fiert reduce riscul de cancer. Specialiştii spun că fiecare pahar de vin roşu consumat zilnic reduce riscul cancerului de plămâni cu 13%. De asemenea, 4 sau mai multe pahare de vin roşu pe săptămână ajută la diminuarea riscului de cancer de prostată cu 50%.
Menţine sănătatea vaselor de sânge. Vinul roşu poate preveni debutul şi progresia aterosclerozei, care se declanşează atunci când vasele de sânge încep să-şi piardă abilitatea de relaxare. Alcoolul şi polifenolii din vin favorizează menţinerea sănătăţii vaselor de sânge, prin promovarea formării de oxid nitric.
Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria
Citeşte şi alte articole: