10 simptome ale problemelor cu vezica biliară

vezica biliară

Vezica biliară:  10 simptome de depistare a problemelor cu 10 simptome

  • 1. Tremur și frisoane

Dacă vă este frig și nu este neapărat sezonul rece afară, atunci este posibil să aveți o problemă de sănătate. Frisoanele pot fi de fapt un semn al unui atac de vezică biliară, care este un eveniment obișnuit atunci când aveți o boală asociată. Tremurul poate fi rezultatul unei infecții bacteriene în vezica biliară. O scanare medicală poate determina de obicei acest lucru.

  • 2. Febră

Dacă aveți o febră (de obicei însoțită de dureri abdominale), atunci este posibil să aveți de-a face cu o problemă cu vezica biliară. Vezica biliară poate deveni inflamată atunci când tractul biliar este blocat, ducând la o boală numită colecistită. Inflamația este cauzată de acumularea de bilă în vezica biliară din cauza blocajului. Colecistita netratată poate duce la complicații grave, uneori care pun în pericol viața.

  • 3. Durere acută

Dacă aveți durere în partea dreaptă superioară sau mijlocul abdomenului imediat după consumarea unei mese, atunci puteți avea colecistită acută, cea mai frecventă boală a vezicii biliare. Această condiție este, de obicei, cauzată de calculi biliari (de la acumularea de calciu sau de colesterol), dar poate rezulta și din tumori. Durerea poate fi o lovitură ascuțită până la dureri plictisitoare care se extind până la umărul drept. Această condiție poate duce la o versiune cronică, care va duce la pierderea funcției vezicii biliare.

  • 4. Greață și vărsături

Răul la stomac este un simptom comun al tuturor bolilor legate de vezica biliară. Dar numai boala cronica a vezicii biliare poate provoca probleme digestive, cum ar fi reflux, gaze, greață și vărsături. Vă puteți simți rău în mod constant când aveți o vezică biliară bolnavă. Răul la stomac este de obicei însoțit de alte simptome de la arsuri la stomac la balonare. Amețeala poate fi prezentă, de asemenea, dacă aveți oricare dintre aceste simptome și nu doar o singură dată, consultați un medic.

  • 5. Ameţeală

Împreună cu sentimentele de greață, s-ar putea să vă simțiți un pic instabil pe picioarele dumneavoastră dacă aveți o problemă cu vezica biliară. Consultați un medic.

  • 6. Arsură la stomac

Dacă vă confruntați cu multe arsuri la stomac, este posibil să aveți o problemă cu vezica biliară. Este o idee bună să apelați la medic pentru a găsi cauza, astfel încât să puteți exclude problemele vezicii biliare.

  • 7. Pete de piele

Problemele legate de vezica biliară ar putea cauza pete negre sau maronii pe piele în special pe frunte, între sprâncene și sub ochi. Petele pot apărea, de asemenea, și pe spatele mâinilor în cele din urmă. Aceste pete sunt în mod obișnuit denumite pete hepatice – ficatul și vezica biliară sunt în strânsă legătură. Punctele întunecate pe buze pot fi un alt semn.

  • 9. Respirație urât mirositoare

Se pare că un simptom al problemelor legate de vezica biliară poate apărea ca o respirație mirositoare. Este neobișnuit ca respirația urât mirositoare să apară din orice altceva decât o igienă oraă proastă. Consultați un medic.

  • 10. Durerea de spate

În afară de potențialul de senzație de durere severă la nivelul abdomenului după o masă, este posibil să aveți și dureri care se extind la spate. S-ar putea să suferiți de durere atunci când respirați adânc. Durerea asociată cu problemele vezicii biliare nu este întotdeauna acută; poate fi plictisitoare, ascuțită sau sub formă de crampe.

 

Tratament naturist pentru vezica biliară: 

Afecțiuni biliare: cele mai bune remedii