Urzica: proprietăți, beneficii și efecte secundare

Urzica proprietăți, beneficii și efecte secundare doftoria

Urzica: proprietăți, beneficii și efecte secundare

Planta crește până la întregul său potențial de aproximativ 1 până la 2 m în timpul verii și are răspândirea largă a rizomilor și a stolonului galben strălucitor. Planta are un păr foarte fin, subțire în jurul tulpinii și frunzelor sale, care sunt dureroase la atingere și înțeapă rău. Frunza de urzică este plină de nutrienți și poate da corpului un plus de sănătate. Urzica este folosită în multe moduri diferite. Se folosește pentru alimente, medicamente, tratamente pentru piele și păr, fibre, coloranți etc. Urzica se folosește la prepararea ceaiului de urzică, tincturi, supă de urzică. Extractele sale, tonicele și frunzele uscate sunt folosite pentru tratamente de înfrumusețare. Urzica este, de asemenea, utilizată în prepararea multor capsule și tablete, deoarece este utilă în tratarea multor boli.

Beneficiile urzicii:

1. Ajută la tratarea acneei
Frunzele de urzică uscată sunt utilizate extern și local pentru tratarea acneei și petelor. Extractele de frunze de urzică sunt, de asemenea, folosite ca un tonic pentru piele, piele predispusă la acnee, deoarece nu numai că ajută la reducerea acneii, dar, de asemenea, nu lăsa nici o cicatrice sau pete pe piele.

2. Proprietăți astringente
Frunzele de urzică au proprietăți astringente, care ajută la tratarea bolilor de piele cum ar fi eczeme, mușcături de insecte și varicela. Extractul cu frunze de urzică poate fi aplicat local pentru tratarea eczemelor.

3. Antiinflamator
Frunzele de urzică au proprietăți anti-inflamatorii și pot fi utilizate pentru tratarea arsurilor cutanate și reducerea cicatricilor.

4. Tratarea eczemelor
Consumul de ceai de frunze de urzică ajută la vindecarea multor boli de piele, inclusiv eczeme. Bea 2-3 cești de ceai de urzică pe zi, vor curăța corpul de toxine. De asemenea, puteți aplica tinctură de frunze de urzică local pentru vindecarea rapidă a erupțiilor cutanate care însoțesc eczema.

Alte beneficii:

Urzica este benefică sistemului endocrin.
Frunza de urzică este o sursă bună de antioxidanți, minerale și vitamine, care o fac antitumorală și ajută la tratarea bolilor neoplazice.
Frunzele de urzică sunt utile pentru tratarea tulburărilor neurologice cum ar fi sciatica și nevralgia.
Este, de asemenea, cunoscută ca un tonic de primăvară și îmbunătățește circulația.
Este cunoscută pentru stimularea glandelor digestive și ajută la tratarea problemelor de indigestie.
Ceaiul de urzică este folosit pentru tratarea infecțiilor gurii și a gâtului.
Se utilizează pentru a vindeca boala Alzheimer.
Este benefic în tratarea congestiei, tusei, bronșitei și a altor boli cronice cardiovasculare.
Este cunoscută pentru distrugerea viermilor intestinali și a paraziților.
Clătirea gurii cu apă de urzică acționează ca antibacterian și previne gingivita și alte boli ale gingiilor.
Frunza de urzică îmbunătățește imunitatea și ajută la vindecarea hipertensiunii arteriale.

Efectele sale secundare:

Frunza de urzică este cunoscută pentru creșterea tensiunii arteriale. Deci, poate avea efecte adverse asupra persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.
Este un diuretic puternic, care, dacă este combinat cu alte medicamente diuretice, poate duce la deshidratare.
Frunza de urzică poate interfera cu medicamentele care diluează sângele și le poate împiedica să trateze cheaguri de sânge.
Cel mai important lucru pe care trebuie să-l țineți minte este că frunzele „își pierd viața” atunci când sunt fierte și uscate.
Deși această plantă este excelentă pentru piele, păr și sănătatea generală, capsulele de urzică trebuie luate numai sub supravegherea unui medic. Este bine să utilizați urzica în gătit, dar consumul prea mare de chiar supa de urzică sau ceai poate avea efecte adverse.