Unt de arahide: sursă de proteine

unt de arahide doftoria

Unt de arahide

Este o foarte bună sursă de proteine
Untul de arahide este o sursă naturală de proteine. 100 de grame de unt de arahide conține în jur de 25-30 grame de proteine, ceea este este mai mult decât suficient pentru masa musculară. Pentru a obține doza zilnică necesară de proteine, mănâncă o felie de pâine pe care întinzi pasta cremoasă de alune.

Îmbunătățește sistemul digestiv
125 de grame de unt de arahide conțin aproximativ 20 grame fibre dietetice. Știm că fibrele sunt necesare pentru un sistem digestiv activ, deoarece astfel este redus riscul de constipație, diabet, colesterol mărit și afecțiuni cardiovasculare. Așadar, include untul de arahide în dieta zilnică.

Ține sub control nivelul de zahăr din sânge
2 linguri de unt de arahide conține12 % magneziu. Acest mineral ține sub control nivelul de zahăr din sânge la fel și tensiunea arterială crescută. S-a demonstrat că glicemia rămâne la aceleași valori după ce este consumată pasta de arahide.

Stimulează procesul de pierdere în greutate
Untul de arahide este preparat din alune. Fibrele prezente în acest unt sunt foarte calitative. Dacă mănânci o felie de pâine cu unt de arahide nu îți va fi foame în următoarele două-trei ore,pentru că este foarte sățios. În plus, te ajută să menții sub control poftele alimentare pentru produsele nesănătoase.

Este sursă de vitamine
Vitamina E prezentă în untul de arahide este foarte benefică pentru sănătatea ochilor și a pielii. În plus, conțin și vitamina C, care stimulează imunitatea și previne infecțiile. Mănâncă zilnic câte o lingură de unt de arahide!