Ulei de mentă: mod de preparare, beneficii, contraindicații

ulei de mentă

Ulei de mentă: mod de preparare, beneficii, contraindicații

Ulei de mentă: terapia prin arome este considerată o metodă sănătoasă şi eficientă când vine în sprijinul tratării afecţiunilor digestive şi durerilor de cap. Acest ulei de mentă este folosit de sute de ani în Grecia, ca un medicament pentru afecţiunile digestive şi pentru menajarea durerilor de fiere.

Ulei de mentă: mod de preparare

Ingrediente:

Ulei de mentă: preparare etape

Trebuie, în primul rând, să cumpărați peppermint (aveți grijă la acest aspect deoarece nu este vorba despre izmă verde obișnuită). O puteți cultiva acasă sau cumpăra direct din magazin. Spălați menta foarte bine cu apă rece, frunză cu frunză, pentru a scăpa de toate impuritățile. Nu uitați că veți aplica acest ulei direct pe piele, așa că trebuie să fie curat.

Zdrobiți frunzele de mentă. Folosiți un bătător sau o lingură de lemn. Folosiți-vă toată forța în acest proces deoarece trebuie să zdrobiți foarte bine frunzele pentru a obține zeama. Va mirosi minunat.

Luați o cratiță și puneți în ea cei 200 ml de ulei. Puneți cratița la foc mic. Adăugați apoi frunzele zdrobite, amestecați și lăsați totul la foc mic. Nu uitați să acoperiți cratița în care distilați menta pentru a nu pierde esența ei naturală. Continuați această etapă timp de o jumătate de oră, la foc mic.

Opriți aragazul și lăsați amestecul să se liniștească. Pregătiți borcanul de sticlă închis la culoare. Folosiți o sită fină pentru a turna uleiul de mentă în recipient.

Lăsați borcanul într-un loc răcoros unde să nu fie expus la soare.

Trebuie să așteptați în jur de 10 zile pentru ca acest ulei de mentă să fie gata de aplicare. De asemenea, nu uitați să agitați borcanul la fiecare 12 ore.

Ulei de mentă: beneficii

Medicina tradiţională recomandă oamenilor să consume ceai de mentă sau un amestec din foi de mentă, pentru a vindeca sistemul digestiv dereglat. Uleiul de mentă este extras din tulpina, frunzele şi florile acestei plante. Acesta poate fi folosit în tratarea dereglărilor digestive, durerilor de cap, de muşchi, greţurilor şi pentru întârzierea menopauzei.

Uleiul de mentă este un ulei esenţial, care conţine cantităţi ridicate de mentol, cu rol antiseptic şi anestezic. De aceea, acesta este indicat în tratamentul infecţiilor respiratorii, cum ar fi tusea şi răceala. Dacă este aplicat cum trebuie, acesta este eficient şi în dureri de cap şi dureri musculare.

Întrucât uleiul de mentă luptă împotriva infecţiilor bacteriene, acesta poate fi adăugat în tratamentul pentru acnee şi pete. De asemenea, acesta este un bun stimulator pentru circulaţia sângelui şi ajută pielea uscată şi lipsită de strălucire. Câteva picături de ulei de mentă, adăugate într-un recipient cu apă fierbinte, în care vă înmuiaţi picioarele, conferă o senzaţie răcoritoare, care relaxează în probleme, cum ar fi, senzaţia de picioare obosite.

Totodată, se ştie că parfumul stimulează creierul, mărind puterea de concentrare. Datorită acestui fapt, acest ulei de mentă este eficient în tratarea de depresii, isteria şi furia.

Ulei de mentă: contraindicații

Dozele ridicate pot cauza efecte adverse, printre care reacţii alergice, arsuri la stomac, vedere neclară, ameţeli şi vomă. De asemenea, s-a dovedit că uleiul de mentă poate fi letal dacă este administrat copiilor.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole