Tusea Convulsivă

tusea convulsivă

Tusea Convulsivă

Tusea Convulsivă este o boală infecţioasă, contagioasă, epidemică, produsă de microbul Haemophilus pertussis.

Se manifestă îndeosebi la copiii şcolari şi preşcolari.

După o incubaţie de 7-14 zile, apare o inflamaţie acută a căilor respiratorii, care produce accese de tuse convulsivă spasmodică, chinuitoare, ducând de multe ori la vărsături.

Accesele de tuse convulsivă apar în special noaptea şi se numesc „chinte” (după consideraţia greşită că ar apărea din 5 în 5 ore).

Produce frecvent complicaţii (bronhopneumonie) şi predispune sau activează infecţia tuberculoasă.

Iată câteva metode naturiste și recomandări pentru a combate tusea convulsivă:

În primul rând, nu uitaţi să vă hidrataţi; consumul mai mare de lichide ajută la fluidificarea mucusului și contracarează deshidratarea organismului.

Tusea Convulsivă

Pentru anihilarea focarului infecțios, vă recomandăm antibiotice naturale.

Pentru efectul antitusiv, vă recomandăm ceaiuri din plante medicinale cu proprietăți emoliente, expectorante, antitusive şi fluidizante ale secreției bronșice.

Este indicat să consumaţi 3-4 căni de ceai pe zi, între mese.

La fel de eficient pentru efectul antitusiv dar şi pentru cel antispastic este siropul de patlagină, care poate fi administrat inclusiv copiilor.

Tratament şi remedii naturiste pentru Tusea Convulsivă

Remediile tradiţionale şi-au dovedit eficienţa de-a lungul timpului, aşa că, daca sunteţi adepţi ai leacurilor “băbeşti”, puneţi la fiert în 300 ml lapte 2-3 căței de usturoi curățați, din care luaţi câte o linguriță din oră în oră.

Un alt remediu eficient este amestecul din suc proaspăt din ridiche neagră și miere de albine, în părți egale, consumat de 3-4 ori/ zi, între mese.

Terapia naturistă recomandă:

Plante medicinale: cimbrişor, cimbru (de cultură), fenicul, iarbă mare, ienupăr, isop, lumânărică, mac de câmp, nalbă mare, salcâm, scai vânăt,

schinel, soc, podbal, pătlagină, plămânărică, porumbar, şovârv, sunătoare, tătăneasă, tei, trei fraţi pătaţi, unguraş, urzică, urzică moartă, vâsc, zmeur.

Alte recomandări: izolarea bolnavului într-o cameră bine aerisită şi încălzită.

Alimentaţie obişnuită cu creşterea raţiei de fructe şi legume.

Gimnastică respiratorie.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria