Tuse seacă: cum o putem trata cu 7 remedii

Tuse seacă

Tuse seacă

Tusea este un act de apărare a organismului împotriva bacteriilor sau a virusurilor care irită căile respiratorii.

Tusea seacă poate fi provocată de răceli, alergii, substanţe iritante (fum de ţigară, praf, gaze de eşapament), bronhopneumopatie cronică obstructivă, astm sau chiar neoplasm pulmonar.

Dacă tusea seacă persistă mai mult de 4 săptămâni şi este însoţită de mucozităţi verzui cu urme de sânge, trebuie să consulţi de urgenţă un medic.

În cazul în care este vorba doar de o simplă răceală, te poţi trata cu remedii naturiste preparate în casă.

Tuse seacă: Lapte cu miere

Fierbe 500 ml de lapte, lasă-l să se răcească câteva minute, apoi amestecă-l cu 1 lingură cu smântână, 1 linguriţă cu miereşi un gălbenuş. Bea din amestec câte 80-100 ml de 5-6 ori pe zi.

Tuse seacă: Ceai de coji de nuci

Pune la fiert 3 căni cu apă. Când dă în clocot, adaugă 5 nuci întregi spălate şi crăpate în prealabil. Lasă-le să fiarbă 10 minute. Ceaiul obţinut se bea călduţ, neîndulcit.

Tuse seacă: Ceai de plante

Ai nevoie de frunze de coacăze negre, pătlagină şi podbal, în proporţii egale. Pune-le într-o cratiţă şi acoperă-le cu apă clocotită. Lasă la infuzat 20-30 de minute cu capac. Consumă ceaiul după 3-4 ore de la preparare, de 3 ori pe zi.

Tuse seacă: Sirop de ridiche neagră

Ridichea neagră este un medicament natural care tratează tusea, dar are şi proprietăţi imunostimulatoare. Stoarce 2 ridichi negre medii şi amestecă sucul obţinut cu 1-2 linguriţe cu miere de tei. Se administrează câte 1 lingură la 1-2 ore.

Tuse seacă: Ceai de ceapă

Pune pe foc o cratiţă în care torni 1 cană cu apă şi adaugi o ceapă medie în coajă. Lasă să fiarbă 10-15 minute, streacoară decoctul şi bea, cu înghiţituri mici, de 3 ori pe zi.

Tuse seacă: Aloe vera cu miere

Pentru prepararea acestui remediu ai nevoie de 3 frunze de aloe vera pe care le pui la frigider pentru 3 zile. Ulterior, pasează frunzele în maşina de tocat, amestecă-le cu miere şi vin roşu în proporţii egale.

Se administrează câte o lingură de 3 ori pe zi. Pentru rezultate mai bune, planta de aloe trebuie să aibă cel puţin 3 ani.

Tuse seacă: Inhalaţii cu uleiuri volatile

Pentru a calma tusea seacă, toarnă 2-3 picături de ulei de eucalipt, pin sau cimbru în apă fierbinte şi inhalează aproximativ 10 minute.

Această metodă este ideală şi pentru desfundarea căilor repsiratorii. Repetă procedura în fiecare zi, până când simptomele se vor ameliora.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Ne puteți găsi pe Instagram Doftoria și pe Twitter Doftoria

Citeşte şi alte Articole