Tratamente naturiste pentru inimă (boli de inimă, tensiune, palpitaţii etc.)

Tratamente naturiste pentru inimă

Tratamente naturiste pentru inimă (boli de inimă, tensiune, palpitaţii)

Ceai de coacăze

Infuzia de coacăz negru are acțiune calmantă și hipotensivă. Are și efect diuretic. Pentru scăderea tensiunii arteriale, se beau câte 100 de ml de ceai, dimineața și mai ales seara.

Vin de pătrunjel

Pătrunjelul are proprietăţi de calmare a crizelor de angină, iar medicina naturistă îl recomandă sub formă de vin.

Se pun 10-12 tulpini de pătrunjel proaspăt într-un litru de vin, peste care se adaugă 2 linguri de oţet de vin, apoi se dă la fiert.

După 10 minute se pun 2 linguri de miere. Din acest vin se consumă 2-3 linguri în fiecare zi.

Tratamente naturiste pentru inimă

Afine

Afinele sunt fructe de pădure bogate în vitaminele A, E, B1 și B2 și au proprietăţi antisclerogene, de protecţie a pereţilor vasculari.

Se poate urma o cură cu 300-500 g de afine proaspete sau 100 g de fructe uscate în fiecare zi, 2 săptămâni.

Afinele se pot consuma şi sub formă de decoct, macerat, extract sau tinctură. Decoctul de afine se prepară dintr-o linguriţă şi jumătate de fructe, care se fierb în 250 ml de apă jumătate de oră.

Ceaiul se consumă cu înghiţituri mici, pentru ca efectele să fie sporite. Pentru maceratul de afine, se pune o linguriţă şi jumătate de fructe peste care se toarnă 2 pahare cu apă fiartă şi răcită.

Se lasă 8 ore, după care se consumă întreaga cantitate.

Pentru a prepara tinctura de afine ai nevoie de 100 g de fructe la un litru de alcool alimentar de 60º, amestec care se lasă la macerat 2 săptămâni.

Se bea câte un păhărel de tinctură pe zi, până la ameliorarea simptomelor.

Merișoare

Potrivit unui studiu recent, sucul de merișoare poate preveni apariția bolilor cronice, cauza majorității deceselor de la nivel mondial, inclusiv boli de inimă, diabet și accident vascular cerebral.

Oamenii de știință au descoperit că sucul de merișoare reprezintă o sursă bogată de polifenoli, adică antioxidanți care au rolul de întărire a sistemului de protecție a organismului.

În cadrul analizelor efectuate, cercetătorii au aflat că persoanele care au băut cel puțin 2 pahare de suc de merișoare zilnic au înregistrat o îmbunătățire în ceea ce privește nivelul tensiunii arteriale.

Astfel, consumul de suc de merișoare a fost asociat cu o diminuare de 10-15% a riscului de a dezvolta boli cardiovasculare.

Macerat de rozmarin

Datorită conţinutului ridicat de flavonoide, rozmarinul reglează ritmul cardiac şi elimină palpitaţiile provocate de stările de tensiune.

Adaugă o cană cu ghimpi de rozmarin la 2 căni cu alcool de 60 de grade şi lasă să stea la macerat 14 zile.

După ce ai strecurat amestecul, bea jumătate de linguriţă din el la fiecare 2 ore, timp de o săptămână. Apoi, redu doza şi consumă acest macerat dimineaţa şi seara, înainte de masă, 14 zile.

Tinctura de păducel

Florile şi fructele de păducel combat senzaţia de gheară în piept şi reglează ritmul cardiac.

Tinctura de păducel se prepară din 20 g de fructe uscate, care se mărunţesc şi se pun la macerat în 100 ml alcool de 60 de grade, 10 zile, într-un borcan închis ermetic. Se strecoară prin tifon în sticluţe închise la culoare.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeste și alte Articole:

Probleme de inimă (aritmia, tahicardia, bradicardia)

Cele mai des întâlnite boli de inimă! Simptomele și cauzele acestora

Ce semnale îți transmite corpul când ai probleme cu inima

Terapii naturiste pentru inimă(crize cardiace, aritmie, angine, tahicardie etc)

Cura cu spirulină: beneficii pentru ficat şi inimă