Cele mai bune tratamente naturiste pentru arsuri

Tratamente naturiste pentru arsuri

Tratamente naturiste pentru arsuri

Când te arzi sau te opăreşti uşor, nu este nevoie să apelezi neapărat la serviciile de urgenţă, mai ales pentru că există tratamente naturiste pentru arsuri, ce ajută la vindecare.

Cele mai bune tratamente naturiste pentru arsuri:

Folosiţi comprese îmbibate în distilat diluat de hamamelis sau ceai răcit de soc, gălbenele şi rocoină. Se aplică comprese de 3 ori pe zi. Efectele se vor vedea imediat, rana se vindecă mai uşor, iar durerea dispare.

Florile galbene de sunătoare sunt renumite pentru puterea lor de a vindeca arsurile sau rănile de pe piele. Folosiţi unguent de sunătoare, ulei de sunătoare sau chiar comprese înmuiate în ceai de sunătoare, toate acestea conţin substanţa activă ce ajută la vindecarea rănilor, şi anume hipericina.

Uleiul de cocos este excelent pentru arsuri, asta datorită conţinutului bogat în acizi graşi, vitamina E, acid lauric, acid miristic, compuşi ce au proprietăţi anti fungice şi anti bacteriene.

Mierea şi tinctura de propolis sunt alte remedii naturale foarte eficiente pentru arsuri, dar mai ales pentru opărire. Dacă nu sunteţi alergic la propolis, tinctura este una dintre cele mai rapide şi eficiente remedii. Vindecarea rănii se poate vedea sub ochiul liber, imediat cum se va pune tinctură de propolis pe o arsură, se va retrage rana.

Cele mai bune tratamente naturiste pentru arsuri:

Un remediu simplu şi rapid, dar şi eficient este gelul proaspăt de aloe vera. Rupeţi o frunză de aloe şi puneţi sucul pe rană sau răni, de câteva ori pe zi. Se va vindeca foarte rapid şi nu va lăsa urme grave. Crema sau gelul de aloe vera este la fel de bună, asta dacă nu aveţi planta în casă.

Florile de muşeţel sunt excelente pentru arsuri. Crema sau unguent de muşeţel se aplică direct pe rană câteva zile bune. Se poate, de asemenea, să se îmbibe o compresă de bumbac în ceai de muşeţel foarte concentrat. Alungă durerea, vindecă, dezinfectează şi calmează zona afectată de arsură sau opăreală.

Unguentul de gălbenele este un alt remediu foarte bun pentru arsuri, dar şi pentru orice alt tip de rană uşoară deschisă. Se aplică de câte ori este nevoie, unguentul nu are efecte secundare.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte Articole:

Tratamente naturiste din fructe care accelereaza metabolismul si tonifica trupul

Tratamente naturiste pentru constipaţie

Tratamente naturiste cu ulei de măsline

Tratamente naturiste pentru gastrită