5 remedii naturale pentru transpirație excesivă

transpirație excesivă

Transpirație excesivă. 5 remedii naturale pentru transpirație excesivă

1. Lămâia face parte din minunile naturii, fiind extrem de cunoscută, utilă și sănătoasă totodată. Astfel că dacă vei combina zeama de la o lămâie cu aceiași cantitate de oțet de mere, vei obține un excelent remediu atât pentru eliminarea mirosului cauzat de transpirație cât și de mirosul picioarelor, atât de greu de suportat. După ce ai amestecat cantități egale din cele două ingrediente, pune câteva picături în fiecare pantof și tamponează zonele afectate de transpirație. În scurt timp vei vedea diferența.

2. Ceaiul negru conține acid tanic care oferă atât proprietăți antiperspirante cât și astringente care pot ajuta la controlul transpirației excesive. Proprietățile sale astringente au rolul de a limita glandele sudoripare care controlează curgerea transpirației în stratul exterior al pielii. În timp ce și alte ceaiuri pot fi folosite, deoarece ceaiul negru are cel mai înalt nivel de acid tanic, este cel mai eficient. Pentru a folosi ceaiul negru pentru transpirație excesivă, veți face pur și simplu un ceai prin plasarea a două pliculețe de ceai negru în apă înainte de fierbere. Lăsați-l să se răcească timp de 10 până la 15 minute. Cu o cârpă curată sau un tampon de bumbac tamponați ceaiul pe piele. Puteți folosi această metodă atât pentru transpirația palmelor, cât și pentru picioare, prin umplerea unui mic lighean cu 4 căni de apă fierbinte. Puneți 2 pliculețe de ceai negru în apă, lăsați-o să absoarbă timp de 10 minute și apoi înmuiați palmele sau picioarele în apă timp de aproximativ 20 de minute când apa se răcește ușor. Repetați în mod regulat pentru cele mai bune rezultate.

3. Ceaiul verde este cunoscut pentru cantitatea de antioxidanți benefică organismului uman. Având proprietăți antibacteriene, antifungice este unul dintre remediile naturii pentru a combate transpirația abundentă și mirositoare. Poți de asemenea să folosești niște pliculețe de ceai verde pe care să le freci de anumite flori precum iasomie, lavandă, trandafiri, pentru a lua din aroma lor și apoi să ții aceste pliculețe la subraț. Ceaiul verde se poate pulveriza în zona respectivă de mai multe ori pe parcursul zilei.

4. Oțetul de mere oferă proprietăți astringente care pot ajuta la controlul transpirației și, atunci când sunt luate pe plan intern, ajută la echilibrarea nivelurilor de pH din organism. El chiar funcționează ca un antiperspirant, formând un strat pe piele pentru a se asigura că porii rămân închiși. Pentru a-l folosi pentru transpirație, spălați cu atenție zona afectată și apoi introduceți o bucată de bumbac în oțet de mere. Așezați bucata de bumbac în zonă și lăsați-o peste noapte. Dimineața, clătiți-vă în duș. Este, de asemenea, o idee bună să luați intern prin adăugarea a două lingurițe de oțet de mere și o linguriță de miere într-un pahar de apă. Beți amestecul o dată pe zi, în mod ideal pe un stomac gol, pentru a combate în continuare excesul de transpirație.

5. Lămâie cu bicarbonat de sodiu. Lămâia este extraordinară mai ales când vine vorba despre beneficiile oferite. Dacă vrei să îți menții pielea uscată și cu un miros proaspăt pe tot parcursul zilei alege să combini bicarbonatul de sodiu și zeama de lămâie până formezi o pastă pe care o aplici ulterior pe zonele afectate. De asemenea, poți să masezi zonele afectate de transpirație cu felii de lămâie și astfel vei neutraliza toate bacteriile existene în zona respectivă. Amestecul de lămâie cu bicarbobat este ideal și pentru a-ți albi dantura, pentru a combate mătreața și să mențină un echilibru al pH-ului pielii.