Suc de Morcovi: beneficii pentru sănătatea noastră

suc de morcovi doftoria

Suc de Morcovi: beneficii pentru sănătatea noastră

Considerată a fi una dintre cele mai populare legume rădăcinoase pe tot globul, morcovul este, fără îndoială, o putere alimentară. Indiferent dacă este consumată în stare brută sau gătită, această legumă dulce este parte integrantă a fiecărei bucătării. Dar ați știut că sucul de morcov se poate dovedi a fi mai avantajos decât să aveți unul sau doi morcovi pe zi? Simplul fapt că sucul de morcov este derivat dintr-un minim de trei până la patru morcovi îl face și mai sănătos. Acest suc este plin cu substanțe nutritive și alte minerale esențiale precum manganul, potasiul, vitamina K și multe altele. Ei sunt într-adevăr o binecuvântare, deoarece sunt o sursă bogată de nutrienți și minerale necesare. Morcovii sunt plini de biotină, fibre dietetice, potasiu, vitamine K, B1, B6, B2, C și E, mangan, niacină, acid pantotenic, acid folic, fosfor și cupru. Ele ajută la tratarea și prevenirea bolilor precum cancerul și diabetul și îmbunătățesc viziunea, pielea, părul și unghiile. Consumul de suc de morcovi zilnic este un obicei pe care toată lumea ar trebui să îl adopte, deoarece este atât sănătos, cât și gustos.

Beneficii:

 

Îmbunătățește imunitatea și controlează bolile cardiace
Reduce colesterolul
Coagularea sângelui
Vindecă răni externe
Împiedică cancerul
Îmbunătățește sănătatea osoasă
Curăță ficatul
Vindecă infecțiile
Îndepărtează gazul abdominal
Reglează menstruația
Îmbunătățește sănătatea orală
Bun pentru lactație
Oferă calciu
Stimulează imunitatea la copii
Pierderea în greutate
Ajută la musculatură
Crește metabolismul
Crește capacitatea de transport al oxigenului
Oferă energie instantanee
Controlează nivelul de zahăr din sânge
Ajută digestia
Curăță corpul
Beneficiile pentru frumusețe
Reduce cicatricile
Previne acneea
Sursa de vitamine necesare pentru piele
Controlează daunele de la soare
Ajută la creșterea părului
Intarește unghiile

Sucul de morcov este un bun pentru corpul nostru, deoarece vindecă o serie de afecțiuni:

 • Îmbunătățește imunitatea și controlează bolile cardiace: morcovii sunt o sursă bogată de vitamină A și beta-caroten, care îi fac eficienți în lupta împotriva germenilor. Abundența de vitamina A din sucul de morcov poate preveni apariția bolilor cardiace și a accidentelor vasculare cerebrale.
 • Reduce colesterolul: cantitatea de potasiu prezentă în sucul de morcov poate reduce nivelul de colesterol, reducând astfel riscul de tulburări cardiace.
 • Coagularea sângelui: sucul de morcovi are vitamina K care ajută la coagularea sângelui. Acest lucru previne pierderea sângelui și grăbește și procesul de vindecare.
 • Vindecă rănile externe: suc de morcov poate accelera procesul de vindecare a rănilor externe.
 • Împiedică cancerul: sucul de morcov se comportă, de asemenea, ca un agent anti-cancer. Consumul sporit de carotenoizi din sucul de morcovi a scăzut cazurile de cancer de vezică, prostată, colon și de sân.
 • Îmbunătățește sănătatea oaselor: vitamina K, prezentă în sucul de morcovi, este esențială pentru procesul de construire a proteinelor din organism.
 • Curăță ficatul: sucul de morcov poate curăța și detoxifica ficatul.
 • Vindecă infecțiile: corpul nostru este expus zilnic la milioane de germeni și infecții. Sucul de morcovi poate preveni și vindeca infecțiile atât pe plan intern, cât și pe plan extern.
 • Reglează menstruația: indiferent dacă suferiți de cicluri neregulate sau menstruație dureroasă, sucul de morcovi poate fi salvatorul dumneavoastră. Acest suc poate îmbunătăți ciclul dvs. de menstruație, lucrând ca un emenagog.
 • Bun pentru lactație: consumul de suc de morcovi în timpul sarcinii îmbunătățește calitatea laptelui matern, făcându-l îmbogățit cu vitamina A. Deoarece vitamina A ajută la creșterea celulară, este foarte benefică în creșterea fătului.
 • Creșterea musculaturii: vitamina A ajută corpul nostru să se vindece după un antrenament intens și ajută la creșterea musculară. Fosforul din sucul de morcovi repară și menține musculatura.
 • Controlează nivelurile de zahăr: magneziul, manganul și carotenoizii prezenți în sucul de morcov pot stabiliza nivelurile de zahăr și pot ajuta la reducerea greutății datorate diabetului.
 • Curăță corpul: sucul proaspăt de morcov curăță tractul digestiv al toxinelor și deșeurilor și materialul nedigerabil din țesuturile noastre, fibrele musculare, sângele, articulațiile și organele interne.
 • Beneficiile frumuseții: sucul de morcovi nu numai că conferă sănătate bună, ci și rezolvă o serie de probleme ale pielii.
 • Previne acneea: deoarece are un conținut ridicat de vitamine esențiale, sucul de morcov ajută la prevenirea acneei prin detoxificarea corpului.
 • Ajută la creșterea părului: previne deteriorarea scalpului.
 • Intarește unghiile: îți consolidează unghiile și le face strălucitoare și ascuțite.

Prudență:

În timp ce sucul de morcov este considerat o alegere sănătoasă, există câteva riscuri asociate cu utilizarea sa. Pacienții care suferă de diabet nu trebuie să consume suc de morcov destul de des. Acest lucru se datorează faptului că sucul de morcovi are concentrat zahărul care poate duce la o creștere a nivelului zahărului din sânge. Bând prea mult suc de morcov poate duce la o afecțiune numită carotenoză, în care pielea nasului și tălpilor devin galben-portocaliu. Mamele care alăptează trebuie să evite ca sucul de morcov să fie în exces deoarece poate duce la modificări ale laptelui matern.