Sindromul QT prelungit: simptome și tratament

Sindromul QT prelungit

Sindromul QT prelungit:

Sindromul QT prelungit este o boală cardiacă congenitală care poate cauza bătăi rapide și haotice ale inimii. Aceste aritmii pot declanșa brusc episoade de leșin. În unele cazuri, inima poate bate neregulat pentru un timp atât de lung poate provoca moartea subita.

Există persoane care poate s-au născut cu o mutație genetică care le crește riscul de a avea sindrom de QT prelungit. În plus, anumite medicamente și afecțiuni medicale pot provoca acest sindrom.

Această boală se poate trata. Este posibil ca persoanele afectate să își limiteze activitățile fizice și să evite medicamentele cunoscute că provoacă acest sindrom. Unele persoane cu sindrom QT prelungit au nevoie de o intervenţie chirurgicala sau implantarea unui dispozitiv.

Sindromul QT prelungit: Simptome

Majoritatea celor afectați de sindromul QT prelungit nu prezintă niciun fel de semne și simptome. Aceștia află de afecțiune în urma rezultatelor unei electrocardiograme (EKG). În cazul celor care prezintă semne și simptome ale bolii, printre acestea se numără:

  • leşinul – acesta este un semn frecvent al afecțiunii; starea de leșin poate apărea atunci când persoana afectată este foarte bucuroasă, speriată sau face exerciţii fizice.

Leșinul poate fi anticipat prin simptome precum amețeală, palpitații cardiace, aritmie cardiacă, slăbiciune în corp sau vedere încețoșată.

  • crize de apoplexie
  • deces subit

Simptomele sindromului QT prelungit moștenit pot apărea în timpul primei luni de viață sau mai târziu, la maturitate sau chiar bătrânețe. Majoritatea oamenilor au experimentat semnele și simptomele sindromului în jurul vârstei de 40 de ani.

Sindromul QT prelungit: Cauze

Inima bate în jur de 100.000 de ori pentru a pompa sângele în corpul nostru. Pentru a pompa sângele, camerele inimii se contractă și se dilată. Aceste acțiuni sunt controlate de impulsurile electrice produse de nodul sinusal.

După fiecare bătaie, sistemul electric al inimii se reîncarcă de la sine pentru a pregăti următoarea bătaie a inimii. Procesul se numește repolarizare. În cazul sindromului Qt prelungit, mușchiul inimii se reîncarcă într-un timp mai îndelungat decât ar fi normal. Această tulburare electrică, care poate fi văzută de obicei pe un EKG, se numește intervalul Q-T prelungit.

Sindromul QT prelungit: Tratament

Tratamentul pentru sindromul Q-T moştenit poate fi unul medicamentos. De asemenea, se pot folosi dispozitive medicale sau este nevoie de intervenții chirurgicale. De cele mai multe ori, este necesar schimbarea stilului de viaţă. Prin tratament se previn bătăile neregulate ale inimii şi decesul subit.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

7 sfaturi pentru o inimă sănătoasă

Palpitaţii: simptome, cauze și tratamente naturiste

10 remedii naturiste pentru circulaţia sângelui (ritm cardiac, palpitaţii, aritmii etc.)

Remedii naturale pentru palpitațiile inimii

Boala coronariană: simptome, cauze și tratament

Cele mai des întâlnite boli de inimă! Simptomele și cauzele acestora

Terapii naturiste pentru inimă(crize cardiace, aritmie, angine, tahicardie etc)