10 semne că ficatul tău are nevoie de detoxifiere

semne ficat detoxifiere doftoria

Semne ficat detoxifiere! 10 semne că ficatul tău are nevoie de detoxifiere

  • 1. Oboseală

Oboseala cronică este adesea un semn timpuriu al unei probleme hepatice, deoarece corpul dumneavoastră lucrează mai mult pentru a încerca să elimine excesul de toxine din corpul vostru.

  • 2. Umflare sau disconfort abdominal

Crampele sau durerea în abdomenul inferior, excesul de gaz sau balonare pot fi semnele precoce ale problemelor hepatice. Desigur, aceste simptome pot fi de la foarte multe alte probleme! Cei cu probleme hepatice dezvoltă adesea ascite – o acumulare de lichid între mucoasa abdomenului și organe. Cantități mari de lichid pot provoca disconfort, durere și chiar dificultăți de respirație.

  • 3. Schimbări de dispoziție sau depresie

Când toxinele își fac drumul spre creier, acestea nu vă afectează doar memoria. Ele pot afecta, de asemenea, starea ta de spirit.

  • 4. Schimbări de culoare a pielii

Dacă observați că pielea dumneavoastră a luat dintr-o dată o nuanță galbenă, aveți mâncărimi, este uscată, atunci ar putea fi un semn de avertizare. Aceste modificări ale pielii ar putea apărea deoarece ficatul nu eliberează toxinele în mod corespunzător din organism.

  • 5. Creșterea în greutate sau incapacitatea de a pierde în greutate

Când ficatul nu funcționează corect, organismul nu reușește să metabolizeze corect grăsimea. S-ar putea să observați că nu puteți pierde în greutate sau că faceți brusc grăsimi în locuri pe care nu le-ați avut înainte – în special în jurul abdomenului.

  • 6. Confuzie sau probleme cognitive

Atunci când ficatul nu poate filtra sângele în mod normal, toxinele se acumulează și se pot transforma în creier, o afecțiune numită encefalopatie hepatică. Simptomele includ confuzia și dificultatea de a lua decizii și de a-ți aminti lucrurile.

  • 7. Probleme digestive

Ficatul produce bilă – un lichid alcalin amar, care ajută la digestie. În cazul în care activitatea ficatului este afectată, mai puțină bilă poate însemna că digerarea alimentelor grase și alcoolul se va face în mai mult timp. De asemenea, puteți suferi de constipație, diaree, reflux de acid sau de arsuri la stomac.

  • 8. Transpirație excesivă sau miros neplăcut al corpului

Transpirația excesivă și mirosul neplăcut al corpului sunt semne pe care corpul dumneavoastră vi le dă si că are nevoie de o curățare.

  • 9. Deficiențe nutritive

Știm că ficatul convertește substanțele nutritive din alimentele noastre în substanțe pe care le pot folosi corpurile noastre. Cu alte cuvinte, face ca aceste substante nutritive sa fie bio-disponibile. Dar când ficatul nostru se luptă, nu poate face ca aceste substanțe nutritive să fie bio-disponibile și, astfel, organismele noastre nu sunt capabile să le absoarbă. Dacă prezentați semne de deficit de fier, deficiență de magneziu, deficiență de vitamina D sau lipsa oricăror alte substanțe nutritive, mai ales atunci când consumați o dietă echilibrată, verificați funcția hepatică.

  • 10. Colesterol ridicat

Deoarece organismul nu poate regla nivelurile de grăsime, poate distruge balanța colesterolului. Acest lucru face ca grăsimile din sânge (trigliceridele) și colesterolul LDL rău să crească, în timp ce colesterolul bun HDL scade. Dacă este lăsată netratată, aceasta poate duce la arterele blocate, atac de cord și accident vascular cerebral.

10 alimente pentru detoxifierea ficatului în mod natural