Sare de Himalaya: beneficii pentru organism

Sare de Himalaya

Sare de Himalaya

Sare de Himalaya – este mai sănătoasă decât cea obișnuită, aceasta fiind considerată mai pură din punctul de vedere al compoziției.

În ultimul timp, această sarea este foarte utilizată în mâncăruri, principalul motiv al popularității ei fiind beneficiile pe care se presupune că le oferă.

Excesul de sare, oricare ar fi tipul acesteia, nu este în niciun fel bun pentru organism. Însă, cantitatea de sare potrivită consumată poate face minuni pentru sănătate.

Stimulează circulația sângelui

Înainte de a face duș, amestecă sare de Himalaya cu ulei de cocos și un ulei esențial la alegerea ta, și aplică pe piele, masând-o ușor. Acest amestec te va ajuta să te relaxezi și să-ți îmbunătățești circulația periferică. În plus, sarea funcționează ca un exfoliant, eliminând impuritățile de pe piele.

Sare de Himalaya: Îmbunătățește sistemul respirator

Sarea are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, ceea ce ajută la vindecarea infecțiilor de sinus. O soluție preparată din sare roz și apă fiartă ajută la curățarea sinusurilor.

Conține nutrienți și vitamine

Spre deosebire de sarea rafinată sau sarea de mare, acest tip de sare roz are în componență cantități mici de calciu, fier, potasiu, magneziu și mai puțin sodiu, ceea ce o face o alegere mai sănătoasă pentru sănătatea noastră.

Sare de Himalaya: Purifică aerul

O lampă purificatoare cu sare roz de Himalaya ajută la evaporarea umidității alergenilor din locuință. Căldura pe care lampa o produce absoarbe alergenii și praful care pot cauza diferite afecțiuni.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole:

Yucca: beneficiile unei plante de casă

5 plante care îţi purifică aerul din casa ta

7 plante otrăvitoare pe care nu trebuie să le țineți în casă

10 plante de dormitor pentru a vă ajuta să dormiți mai bine

Care sunt avantajele ceaiului de plante versus consumul de ierburi?