Sâmburi de struguri: 7 motive să mănânci strugurii cu tot cu sâmburi 

sâmburi de struguri

Sâmburi de struguri: 7 motive să mănânci strugurii cu tot cu sâmburi

Sâmburi de struguri: în cadrul medicinei naturiste, sâmburii de struguri sunt esențiali în tratarea mai multor afecțiuni.

Beneficii cu sâmburi de struguri

Sâmburi de struguri: îți îmbunătățesc vederea

Este bine cunoscut faptul că sâmburii de struguri ne pot proteja vederea. Aceștia conțin multă vitamina E, îmbunătățindu-ne acuitatea vizuală, ceea ce ameliorează și problema oboselii oculare provocate de statul prea mult în fața ecranului de televizor, a calculatorului sau atunci când petrecem foarte mult timp citind. În plus, aceste semințe te pot ajuta dacă ai probleme de vedere provocate de diabet.

Sâmburi de struguri: au proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene

Aceste proprietăți ale sâmburilor de struguri sunt un mare avantaj dacă vrei să scapi de o infecție sau o inflamație. Dacă suferi de artrită, dermatită , sinuzită, colită, gastrită, probleme de piele, infecții urinare sau pur și simplu vrei să-ți cureţi intestinele, sâmburii de struguri sunt ceea ce cauți.

Sâmburi de struguri: sunt bogați în antioxidanți

Sâmburii de struguri conțin cantități mari de fenoli, tocoferoli și proantocianidine, sunt printre cei mai benefici antioxidanți pentru organismul tău. Aceștia, de exemplu, îți pot proteja țesuturile și organele de radicalii liberi. În plus, datorită acestor elemente, proprietăţile vitaminelor (vitamina C, vitamina E și beta-caroten) vor acţiona în organismul tău pentru mult mai mult timp.

Sâmburi de struguri: îmbunătățesc circulația sanguină și purifică sângele

Sâmburii de struguri îți pot îmbunătăți circulația sanguină, astfel prevenind apariția cheagurilor de sânge și echilibrând tensiunea arterială. Grație conținutului lor de flavonoide, acești sâmburi de struguri îți pot și întări vasele de sânge. Ele sunt foarte benefice pentru cei care suferă de probleme cu inima, curățând sângele de orice urmă de medicamente aflată în exces sau orice alte elemente nocive.

Sâmburi de struguri: previn căderea părului

Acești sâmburi de struguri te pot ajuta să-ți îngrijești părul în două moduri: ți-l întăresc și îi previn căderea. Unul din motivele pentru care părul tău are numai de câștigat dacă alegi să mănânci sâmburii de struguri este tocmai datorită abilității lor de a-ți îmbunătăți circulația sângelui și a-ți întări vasele de sânge.

Sâmburi de struguri: sunt un anti-cancerigene

Grație proprietăților lor antioxidante, sâmburii de struguri sunt un aliat de nădejde în prevenirea diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi cel de piele, de prostată sau de sân.

Sâmburi de struguri: te apără de efectele poluării

Poate nu o să crezi că așa ceva este posibil, dar cercetătorii au dovedit că sâmburii de struguri îți pot apăra organismul de efectele nocive ale poluării, dar și de cele ale tutunului și de stres. Acești sâmburi te pot ajuta de minune dacă nu vrei să fii un fumător pasiv.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

De ce nu e bine să le arunci! Beneficii pentru sănătate cu seminţe de pepene roşu

Semințe de muștar: 5 remedii naturiste simple