Remedii pentru sinuzită

Remedii pentru sinuzită doftoria

Remedii pentru sinuzită

Diferenţa dintre răceală şi sinuzită constă în faptul că simptomele ce însoţesc răceala, incluzând nasul înfundat, încep să se amelioreze după 5-7 zile. În schimb, simptomele atribuite sinuzitelor durează mai mult şi se agravează după 7 zile. De regulă, această boală apare că urmare a unei răceli, dar poate avea şi alte cauze precum rinită alergică, polipii nazali, corpi străini sau deviaţia de sept, toate acestea putând obstrucționa pasajul nazal. Există, pentru sinuzită, remedii naturiste foarte eficiente, care te ajută să vindeci boala, nu doar să suprimi simptomele, aşa cum fac medicamentele clasice.

Se recomandă, în sinuzită, remedii naturiste pentru inhalator sau pentru oala cu aburi, care au în componentă ulei esenţial de brad, mentă sau eucalipt. În timpul băilor de aburi puteţi stimula circulaţia la nivelul sinusurilor, prin apăsări repetate cu degetele arătătoare, în partea de jos a nărilor, la rădăcina nasului, sub sprâncene şi la baza pomeţilor. Inhalații pentru sinuzită se mai fac şi cu muşeţel, coadă-şoricelului, salvie, busuioc, cimbru, cimbrişor, măghiran, salvie, cetină de pin, ceapă, sare sau lavandă, care au efecte antiinflamatoare, sedative şi sudorifice.

Echinacea. Echinacea este un imunostimulent capabil să accelereze vindecarea infecţiilor bacteriene, fungice şi virale. Este important să începeţi administrarea preparatelor din echinacea încă de la primele semne ale bolii. Dacă aveţi sinuzită, remedii naturiste pe bază de echinaceea găsiţi foarte multe. Infuzati 1 g rădăcina sau părţi aeriene uscate de plantă şi beţi zilnic câte 4-5 ceşti din acest ceai. Dacă optaţi pentru capsule sau comprimate de echinacea, administraţi-va echivalentul unui gram de plantă de 3 ori pe zi.

Genţiană. Există, pentru sinuzită, remedii naturiste ca genţiana. Această este o plantă care conţine 2 substanţe active: berberina şi hidrastina. Cercetările au demonstrat că berberina are o activitate antibiotică cu spectru larg împotriva mai multor specii de bacterii. Ea uşurează inflamatia mucoasei nazale şi a celei bucale. În caz de sinuzită, spălăturile nazale efectuate de 3 – 4 ori pe zi cu 12 ml tinctura de genţiană amestecată cu puţină apă sunt eficiente împotriva reducerii intensităţii simptomelor.

Eucaliptul şi menta. E bine să folosești, dacă suferi de sinuzită, remedii naturiste pe baza de eucalipt şi mentă, încă de la primele simptome, pentru o acţiune rapidă şi eficientă. Pentru a te vindeca, frictioneaza fruntea şi tâmplele cu ulei esenţial de eucalipt sau de mentă. La fel de eficient este şi ceaiul de mentă. Însă aceste remedii nu sunt însă recomandate copiilor sub 6 ani întrucât pot declanşa bronhospasm (contracţia bronhiilor, care face dificilă respiraţia).

Hrean. În caz de sinuzită, remedii foarte eficiente sunt cele pe baza de hrean. Dat pe răzătoare, acesta poate fi folosit şi în combinaţie cu rădăcina de Untul Pământului. Se pun într-un tifon şi se aşază aproape de rădăcina nasului, 15 minute, hreanul producând un acces de lăcrimare şi de eliminare pe cale nazală a secretiilor care blochează sinusurile. Se repetă procedura minim cinci zile.

Usturoi. Sunt foarte accesibile, în caz de sinuzită, remedii naturiste pe bază de usturoi. Acesta este foarte eficient pentru că are efect antibacterian: peste un căţel de usturoi zdrobit se pun patru linguriţe de apă şi cu ajutorul unei pipete se pun câte zece picături din acest amestec în fiecare nară. Usturoiul poate fi consumat direct în alimentaţie – 4 căţei de usturoi zilnic sau sub formă de tinctura – intre 2 și 4 ml, administrată de 3 ori pe zi.

Ardeiul iute este eficient în cazul rinitelor şi sinuzitelor şi se recomandă consumarea lui timp de două săptămâni. Se poate face şi cataplasmă pe frunte cu tinctura de ardei iute diluată cu puţină apă.