8 remedii simple pentru amețeli

amețeli doftoria

Amețeli:

Dacă sunteți predispus la senzație de leșin sau instabilitate, încercați unele dintre aceste remedii acasă pentru amețeli pentru a vă restabili echilibrul.

Beți apă înainte de a mânca
Știți că ar trebui să consumați o mulțime de fluide în fiecare zi. Mâncarea poate duce la o scădere a tensiunii arteriale, care este asociată cu sentimente de amețeală și leșin. Se numește hipotensiune arterială postprandială, condiția poate fi atenuată prin băutul unui pahar de apă cu 15 minute înainte de a mânca, unul dintre remediile pentru amețeli.

Evitați dușurile și băile calde
Deși poate suna mai puțin plăcut, există opt motive bune pentru a face un duș rece. În timp ce majoritatea dintre noi am prefera să rămânem la tipul fierbinte, femeile gravide ar putea fi susceptibile la amețeli de la temperaturi înalte datorită unei schimbări hormonale. Acești hormoni determină relaxarea și extinderea vaselor de sânge pentru a crește fluxul de sânge către copil, ceea ce poate scădea tensiunea arterială. Rezultatul este că este posibil să fiți predispuși să vă simțiți obosiți din când în când. Pentru a vă menține tensiunea arterială scăzută, săriți băile fierbinți și faceți baie în apă care este mai aproape de temperatura corpului. Ar trebui să se simtă liniștitoare, dar nu fierbinte.

Bea ceai de ghimbir
Rădăcina de ghimbir pudră este bună la tratarea greței și amețelii. Pentru a trata simptomele, încercați să puneți o jumătate de linguriță de ghimbir pudră într-o ceașcă de ceai sau apă caldă. Efectele ar trebui să se schimbe într-o jumătate de oră și să dureze până la patru ore.

Consumați alimente bogate în vitamina C
Pacienții care suferă de vertij și amețeli au avut mai puține simptome atunci când au consumat diete bogate în vitamina C. Fructe citrice, căpșuni, pepene galben, ardei roșii, broccoli , cartofi dulci, verdeață, struguri au conținut de vitamina C.

Mancați fibre
Alimentele pe care organismul le digeră rapid, cum ar fi orezul alb, cartofii și alimentele încărcate cu făină, pot determina scăderea glicemiei. Pentru a evita amețelile consumați alimente cu fibre de mare intensitate, cum ar fi fasole și cereale integrale. Carnea slabă cum ar fi pește și carne de pui sunt, de asemenea, alegeri bune.

Oțetul de mere
Oțetul de mere poate ajuta la controlul nivelurilor de zahăr din sânge, eliminând extremele care duc la sentimente de amețeală. Majoritatea utilizatorilor beau o lingura sau două zilnic, diluați într-un pahar cu apă.

Bea apă
Pentru persoanele care se luptă cu anxietatea, apa poate fi o soluție. Dar, deshidratarea poate provoca, de asemenea, amețeli, deoarece scăderea volumului de sânge duce la scăderea tensiunii arteriale. Creșterea volumului sângelui este la fel de simplă ca și rămânerea pe deplin hidratat, astfel încât să se alimenteze cu paharul de apă.

Alegeți un punct focal
Când camera începe să se rotească, opriți ceea ce faceți și alegeți un obiect staționar ca un ceas de perete sau o piesă de mobilier pentru a vă concentra. Dacă nu vă mișcați, va ajuta să normalizați tensiunea arterială și dacă vă forțați să vă concentrați asupra ceva, va reduce greața și tulburările de vedere asociate cu amețelile.