7 alimente care provoacă reflux gastroesofagian

reflux gastroesofagian doftoria

Reflux gastroesofagian. Este recomandat să eviți următoarele produse alimentare dacă te confrunți cu reflux gastroesofagian sau ai simptome asemănătoare.

  • 1. Cofeină

O ceașcă de cafea sau cafea espresso pe zi este bine, dar oamenii care beau cafea toată ziua au mai multe șanse sa aibe  reflux gastroesofagian. Încercați să treceți la mușețel, care este cel mai bun ceai din plante, sau puteți bea o ceașcă de ceai verde pe zi dacă este ușor preparată. Cafeaua este dușmanul tău dacă te confrunți des cu arsuri gastrice sau suferi de reflux gastroesofagian. Cafeaua și alte băuturi care conțin cofeină sunt factorii principali care declanșează producția mult prea mare de acid în stomac.

  • 2. Mâncare prăjită

Mâncarea prăjită este cea mai cunoscut factor pentru refluxul gastroesofagian. De asemenea, este alimentul cel mai adesea asociat cu arsuri la stomac, care reprezintă durere toracică de reflux esofagian. Alimentele prăjite (sau chiar nu foarte prăjite) se află pe „lista necorespunzătoare” din cauza conținutului ridicat de grăsimi.

  • 3. Alcool

Berea, lichiorul și vinul sunt considerate a contribui la reflux gastroesofagian. Multe băuturi alcoolice nu sunt foarte acide. Cu toate acestea, se crede că alcoolul relaxează supapa din partea inferioară a esofagului, ceea ce duce la reflux.Abține-te dacă poți; în caz contrar, beți doar un singur cocktail sau un pahar de vin pe zi, și evitați complet sucurile acide cum ar fi sucul de portocale sau sifonul.

  • 4. Băuturi carbogazoase

Băuturile carbogazoase sunt unele dintre principalele cauze ale refluxului de acid. Toate băuturile carbogazoase pot fi o problemă, așa că se recomandă să vă abțineți complet pentru a evita refluxul de acid.

  • 5. Ciocolată

Veste proastă pentru iubitorii de ciocolată: ciocolata pare să provoace mai mult reflux decât orice alt produs alimentar: Teoretic, ciocolata neagră nu este la fel de proastă ca ciocolata cu lapte cu multă grăsime.

  • 6. Produse lactate

Înghețata, iaurtul, untul, laptele, brânza și orice alt tip de produs lactat cu conținut ridicat de grăsimi se numără printre principalii indicatori ai arsurilor la stomac. Produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi s-ar putea să pară ca opțiuni mai bune, dar pot, de asemenea, să agraveze simptomele unei boli de reflux gastroesofagian. Mai mult, recomandate sunt și variantele vegane.

  • 7. Carne

Dacă suferi de reflux gastroesofagian, trecerea la o dietă vegetariană te poate ajuta să uiți de boală o perioadă mai lungă. Conținutul ridicat de grăsimi din carne, cum este carnea de porc, de miel sau de vită, declanșează producția de acid și durează mai mult să treacă prin stomac în timpul procesului de digestie. Dacă nu poți renunța definitiv la carne, rezumă-te numai la o porție pe săptămână. Contează foarte mult și cum este preparată.

Citește și articolul despre remedii pentru refluxul gastroesofagian:

Refluxul gastro-esofagian: simptome și remedii