Primele simptome ale diabetului

Primele simptome ale diabetului

Primele simptome ale diabetului

Primele simptome ale diabetului nu sunt întotdeauna evidente și se instalează treptat, de aceea trebuie să fii atent la orice semnal îţi dă corpul, că este ceva în neregulă:

Primele simptome ale diabetului: Vedere înceţoșată

Dacă apar episoade în care vezi în ceaţă, acesta poate fi un semn al nivelului crescut de zahăr din sânge. Acest lucru se rezolvă, de obicei, atunci când nivelul de zahăr din sânge se normalizează.

Primele simptome ale diabetului: Oboseala excesivă

Dacă observi că devii din ce în ce mai agitat, deși nu ai mai multe lucruri de facut pe timpul zilei și te odihnești bine pe timpul nopţii, poate fi un semnal de alarmă. Stările de oboseală excesivă sunt caracteristice la multe persoane care suferă de diabet. Si stările frecvente de iritabilitate pot arăta că este ceva în neregulă.

Primele simptome ale diabetului: Pete pe piele

Dacă îţi apar pete închise la culoare pe piele sau alte semne pe piele, poate să fie un alt semn de avertizare timpurie pentru diabetul zaharat de tip 2 . Aceste pete apar cel mai des în zona axilei, a gâtului și în regiunile inghinale.

Primele simptome ale diabetului: Scăderea în greutate

Pierderile în greutate, mai ales în condiţiile în care se asociază cu un apetit crescut și un consum mai mare de alimente, pot apărea la cei care se îmbolnăvesc de diabet. Scăderea în greutate se explică prin faptul că organismul se află în incapacitate de a folosi resursele provenite din hrană.

Primele simptome ale diabetului: Vindecare lentă a rănilor

Există mai multe motive pentru care o rană se va vindeca mai greu, în cazul în care suferi de diabet zaharat. Astfel, aceasta cauza poate fi pusă pe seama unei circulaţii slabe, a efectelor unei concentraţii ridicate de zahăr în sange, dar și a imunodeficientei.

Primele simptome ale diabetului: Urinări frecvente

Cunoscută sub numele de poliurie, urinarea frecventă sau excesivă este un semn că glicemia este suficient de mare, iar glucoza începe să se verse în urină. Pentru ca rinichii nu pot tine pasul cu nivelurile ridicate de glucoză, ei permit ca o parte din zahăr să ajungă în urină, ceea ce duce la urinări mai dese decât în mod normal.

Primele simptome ale diabetului: Sete extremă

Setea excesivă este unul dintre primele simptome ale diabetului zaharat. Este cauzată de nivelul crescut de zahăr din sânge. De multe ori, consumul de apă nu potolește setea și tot simti nevoia de hidratare.

Primele simptome ale diabetului: Creșterea poftei de mâncare

Un alt simptom al diabetului zaharat de tip 2 în stadiu incipient este senzaţia de foame mereu. Astfel, bolnavul ingerează cantităţi mari de alimente, condiţie medicală cunoscută sub numele de polifagie.

Primele simptome ale diabetului: Amorţeală a mâinilor și picioarelor

Un alt semn care trebuie să îţi dea de gândit este apariţia de furnicături sau amorţeală în degetele de la picioare și de la mâini. Acesta este un semn de neuropatie diabetică sau leziuni la nivelul nervilor.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole