Predispoziția la boli: studii despre legătura dintre înălțime și predispoziția la boli
Predispoziția la boli
Viitoarele mame, cu o înălțime de 1,67 cm, au între 18-59% mai puține riscuri de a dezvolta diabet gestațional decât femeile de 1,60 cm, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din New York, în care s-au monitorizat peste 220.000 de sarcini.
Predispoziția la boli
Una dintre genele legate de longevitate (citește și articolul 13 superalimente pentru longevitate) este, de asemenea, responsabilă pentru statura mică, arată un studiu al Colegiului de Medicină Albert Enstein.
Predispoziția la boli
Cercetătătorii susțin că persoanele scunde au șanse mai mici de a fi diagnosticate cu cancer.
„Melanomul, cancerul la tiroidă, la rinichi, cancer la sân și la colon sunt puternic asociate cu înălțimea”, spune Geoffrey Kabat, epidemiolog la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York City, SUA.
Totodată, el a descoperit că femeile de 1,77 cm au cu 30 până la 40% mai multe șanse de a dezvolta aceste tipuri de cancer, decât persoanele de sex feminin cu o înălțime ce nu depășește 1,52 cm.
Predispoziția la boli
O femeie de 1,70 cm are cu 50% mai puține șanse de a se îmbolnăvi de demență, spre deosebire de persoanele de 1,55 cm, se arată într-un studiu preliminar realizat de cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh.
Femeile de 1,72 cm au cu 28% mai puține riscuri de a dezvolta boli cardiovasculare, spre deosebire de cele cu o înălțime de 1,60 cm, arată un studiu britanic recent publicat în „Jurnalul de Medicină New England”.
Predispoziția la boli
Dacă ești mai mică de 1,52 cm și ai o greutate normală, riscul formării cheagurilor de sânge este destul de redus. Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Tromso din Norvegia, în cazul femeilor înalte, sângele trebuie pompat pe o distanță mai mare, de unde și riscul crescut de cheag.
Totuși, femeile înalte, fără probleme de greutate, sunt ferite de riscul formării de cheaguri de sânge.
Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria
Citeşte şi alte articole:
Boli imunologice: tipuri și manifestări
Boli de piele: simptome, tipuri și manifestări
Boli psihiatrice: simptome și tipuri de boli psihiatrice
Boli neurologice: simptome, tipuri și tratament