Pneumonie: 7 semne date de corp care ar putea anunța pneumonia

pneumonie

Pneumonie: 7 semne date de corp care ar putea anunța pneumonia

Pneumonia este cauzată de bacteria numită Steptococcus pneumoniae. Dar anumite virusuri, cum este cel gripal, poate provoca, de asemenea, pneumonie. Cele mai multe simptome ale acestei boli sunt adesea confundate cu simptomele răcelii sau gripei.

  • 1. Transpirație excesivă

Febra, însoțită de frisoane, cauzează transpirația excesivă. Acesta este un simptom al pneumoniei bacteriene.

  • 2. Dureri în piept

Pe măsură ce inflamația se înrăutățește, tusea progresivă se dezvoltă. Începi să simți înțepături sau dureri în piept. Durerea toracică se poate agrava, împiedicându-te să repiri normal.

  • 3. Buzele și unghiile își schimbă culoarea

Când suferi de pneumonie bacteriană,există riscul ca unghiile și buzele șă-și schimbe culoarea pentru că oxigenul nu mai ajunge la toate celulele corpului. Unghiile devin albe și buzele se albăstresc.

  • 4. Confuzie

Dificultățile de respirație împiedică oxigenul și alte substanțe nutritive să ajungă la creier. Lipsa oxigenului poate favoriza delirul sau confuzia și gândirea neclară, în special la adulți.

  • 5. Tuse

Tusea productivă este un simptom clasic al pneumoniei. Pneumonia bacteriană produce spută verde sau galbenă. Ocazional, sputa poate fi cu pete de sânge ca urmare a invaziei țesuturilor pulmonare cu bacterie.

  • 6. Probleme cu respirația

Pneumonia este o boală inflamatorie. Bacteria care provoacă boala atacă în primul rând alveolele (sacii de aer) plămânilor.  Astfel, ai probleme cu respirația. Acestea se pot agrava dacă depui efort sau faci mișcare.

  • 7. Febra

Poate fi asociată cu frisoane. Acest tip de febră se întâlnește în deosebi la copii. Adulții mai în vârstă pot avea febră ușoară.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole:

Ce semnale îți transmite corpul când ai probleme cu inima

Dureri abdominale: cauze ale durerilor și afecțiuni posibile

Cum se tratează oamenii de răceală şi gripă în alte ţări!

Nu stai suficient la soare? 6 afecţiuni la care eşti expus