5 plante care îţi purifică aerul din casa ta

purifică aerul

Purifică aerul: 5 plante care îţi purifică aerul din casă

Purifică aerul din casă cu Crizantema

Produsele pe care le foloseşti zi de zi, de la prosoapele de bucătărie la produsele de curăţat, vopsele şi adezivi conţin formaldehide, compuşi chimici volatili care îţi afectează sănătatea. Crizantema îi filtrează, aşa cum face şi cu amoniacul din produsele de curăţare sau cu benzenul, un solvent din vopsele sau detergenţi.

Purifică aerul din casă cu Aloe Vera

Nu numai că poate fi folosită pentru arsuri pe piele, dar este cunoscută și pentru eliminarea formaldehidei din aer.

Purifică aerul din casă cu Feriga de cameră

Oriunde ai aşeza-o, fii sigură că în jurul ei nu va exista nici urmă de mucegai pe pereţi şi că va filtra foarte bine aerul, eliminând toxinele. Feriga are un alt efect benefic: este un bun furnizor de oxigen, ceea ce te ajută să ai un somn odihnitor, un metabolism mai bun şi un ritm cardiac normal.

Purifică aerul din casă cu Palmierul de Areca

Poate ai simţit chiar pe pielea ta ce efecte au substanţele poluante acumulate în aerul din casă, mai ales dacă locuieşti la oraş. Ei bine, află că una dintre cele mai eficiente plante care pot purifica atmosfera casei tale este palmierul Areca. El absoarbe foarte bine substanţele nocive şi este o adevărată sursă de oxigen. În plus, pe timp de iarnă, ţine locul aparatelor sau al soluţiilor de umidificare a aerului. Are avantajul de a purifica aerul şi de a menţine în mod natural umiditatea potrivită în camera în care este aşezat.

Purifică aerul din casă cu Ficusul de cauciuc

Curăță aerul eliberând un conținut ridicat de oxigen și e capabilă să purifice aerul din interior prin eliminarea substanțelor chimice, cum ar fi formaldehida sau alte toxine.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

7 plante otrăvitoare pe care nu trebuie să le țineți în casă

10 plante de dormitor pentru a vă ajuta să dormiți mai bine

De ce e bine să avem flori și plante în casă