Cele mai bune plante pentru ficat şi remedii naturiste cu aceste plante

plante pentru ficat remedii tratament naturist

Plante pentru ficat

Plante pentru ficat: Brusturele

Are acțiune diuretic-depurativă, detoxifiantă, antinflamatoare, antioxidantă. Protejează ficatul.

Se face un decoct din două lingurițe de rădăcină tocată mărunt la o cană cu apă. Se fierbe la foc mic timp de două minute.

Se lasă acoperit un sfert de oră, după care se strecoară. Se beau două căni pe zi.

Poți prepara o infuzie dintr-o linguriță din părțile aeriene ale plantei la o cană cu apă. Se beau trei căni pe zi (dimineața, la prânz și seara).

Plante pentru ficat: anghinarea

Anghinarea este cunoscută pentru facilitarea digestiei prin secreţia biliară, favorizând eliminarea sucurilor biliare în duoden.

Datorită conţinutului bogat în didepside, acizi clorogenic şi a flavonoidelor, anghinarea ajută la reducerea colesterolului în organism, stimulează ficatul să secrete suc biliar şi contribuie la regenerarea celulelor hepatice, fiind şi un bun diuretic.

Plante pentru ficat: armurariul

Fructele de armurariu conțin silimarină, substanță care protejează membrana celulei hepatice, stimulează regenerarea ei și formarea de noi celule.

Reduce absorbția locală de toxine și mărește capacitatea de detoxifiere. Extractul de armurariu are acțiune antioxidantă și antitumorală.

Se administrează sub formă de comprimate care conțin silimarină. Se mai poate prepara o infuzie dintr-o linguriţă de fructe de armurariu, proaspăt măcinate, la o cană cu apă.

Se beau două căni pe zi. Prima cană se bea înainte de micul dejun, după care stai culcată pe partea dreaptă timp de 20 de minute.

A doua cană se bea în două etape: prima jumătate după masa de prânz şi a doua după cină. Cura durează două săptămâni.

Se poate relua după două săptămâni de pauză. Există cazuri rare de persoane sensibile la silimarină, care prezintă reacții alergice. În cazul lor, tratamentul este contraindicat.

Plante pentru ficat: păpădia

Păpădia însă este o plantă excelentă pentru tratarea ficatului. Se folosesc toate părţile florii, în special radăcina ca remediu de bază. (Remedii cu Ceai de păpădie)

Plente pentru ficat: Hrișca

Hrișca stimulează producția de bilă și reduce nivelul colesterolului. Boabele conțin cantități importante de vitamina B6 și P.

Favorizează absorbția de vitamina C. Are și efect antibacterian, protejează ficatul, dă organismului toți aminoacizii esențiali de care are nevoie.

Boabele de hrișcă sunt bogate și în antioxidanți, care asigură protecția cardiovasculară și anticancerigenă.

Frunzele fragede care pot fi gătite în același fel ca spanacul. Boabele pot fi mâncate crude sau gătite.

Plante pentru ficat: frunze de măslin

Frunzele de măslin sunt deosebite pentru că înglobează un compus numit oleuropeină, a cărui valoare derivă din faptul că este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali ce împiedică depunerea colesterolului rău pe artere şi îmbătrânirea prematură a celulelor.

De asemenea, proprietăţile frunzelor de măslin au un efect important în împiedicarea procesului de oxidare a organismului, ajută şi stimulează digestia reglând totodată şi tensiunea arterială.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Ne puteți găsi pe Instagram Doftoria și pe Twitter Doftoria 

Citeşte şi alte articole:

Regenerarea ficatului: remedii naturale pentru ficat

8 Alimente care curăță ficatul

Boli de ficat: principalele afecțiuni ale ficatului

Principalele 6 simptome ale unui ficat cu probleme

Cura cu spirulină: beneficii pentru ficat şi inimă