Plante care te pun pe picioare şi grăbesc vindecarea

plante care te pun pe picioare

Plante care te pun pe picioare şi grăbesc vindecarea

Plante care te pun pe picioare: plantele medicinale sunt utilizate frecvent în tratarea diferitelor boli și afecțiuni. Ceaiurile și tincturile din plante se pot folosi în completarea tratamentele medicamentoase.

Plante care te pun pe picioare: Mușețelul tratează bolile de ficat

Mușețelul este bun pentru problemele digestive, apetit scăzut, insomnia, neliniște, inflamații ale cavității bucale și iritări ale gâtului. Șterge cu grijă orice urmă de eczemă, arsură sau dermatită. Pentru asta trebuie să aplici ulei de muşeţel sau comprese cu infuzie în care adaugi şi frunze de nalbă. Infuzia dintr-un amestec de muşeţel cu albăstrele, rostopască, mentă, anghinare şi sunătoare este eficientă în cazul bolilor de ficat.

Plante care te pun pe picioare: Gălbenelele ajută la scăderea febrei

Gălbenelele sunt bune sub formă de alifie pentru tăieturi, julituri, infecții fungice, eczeme, precum și alte probleme ale pielii. Acșionează ca un stimulent digestiv și ca un regulator menstrual. Gălbenelele ajută la scăderea febrei și sunt benefice în cazul problemelor de gingii și glande inflamate. Datorită efectului detoxifiant și antiinflamator, ceaiul de gălbenele este util pentru sistemul digestiv, ficat, rinichi și simptome ale indigestiei, gastritei și arsurilor gastrice.

Plante care te pun pe picioare: Levănțica alungă depresia

Preparatele din lavandă sunt de mare ajutor în caz de balonări sau de migrene. Este un bun sedativ în cazuri de dureri de cap, insomnie și stres. Ceaiul de lavandă, obținut prin infuzia unei mâini de flori timp de 10 minute, tratează durerile de stomac, alungă depresia, anxietatea și nervozitatea.

Plante care te pun pe picioare: Ghimbirul întărește sistemul imunitar

Ghimbirul ameliorează frisoanele și răcelile, combate starea de vomă. De asemenea, rezolvă probleme digestive, în special indigestia și meteorismul. Pe lângă faptul că este un remediu eficient pentru întărirea sistemului imunitar, ghimbirul calmează dureri articulare și dureri musculare. Amestecă pudră de ghimbir cu câteva picături de ulei de ricin și masează zona dureroasă. Este un tratament rapid pentru a trata gâtul înțepenit și durerile de articulații ori cele reumatismale.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria