Plante antistres
Plante antistres: Păducelul este dovedit în prezent ca tonic cardiac, fiind indicat pentru o serie de tulburări ale inimii (hipertensiunea, palpitații, tahicardie).
Plante antistres: Valeriana este de asemenea binecunoscută pentru calitățile ei sedative și proprietatea de a relaxa sistemul nervos central.
Plante antistres: Roiniţa are efect sedativ și antidepresiv și constituie o sursă naturală de Vitamina C.
Plante antistres: Sunătoarea este renumită pentru acțiunea sa antidepresivă, protejează sistemul cardiovascular și este o sursă foarte bună de vitamina B3.
Plante antistres: Extractul de hamei ajută la dobândirea unui somn odihnitor și, de asemenea, are acțiune sedativă, analgezică și este o sursă de Vitamina B și Vitamina E.
Plante antistres: Talpa gâștei are acțiune analgezică și antispasmolitică, contribuie la scăderea tensiunii arteriale și a palpitațiilor, protejează sistemul cardiovascular în situații de stres.
Plante antistres: Cretușca stabilizează emoțiile în situatii de criză și are un efect binefăcător asupra tractului gastro-intestinal, având proprietăți antiulceroase.
Le poți folosi sub formă de tinctură sau de ceai în combinații. Luate înainte de culcare, dau un somn odihnitor, fără efectele adverse pe care le au somniferele de sinteză.
Sunt bune şi pentru boli cardiovasculare pe fond nervos.
Atenţie: nu lua aceste tincturi dacă urmează să conduci maşina în mai puţin de trei ore de la administrare.
Plante antistres: remedii antistres cu Valeriana
Valeriana este cel mai potrivit remediu împotriva anxietății și are acțiune sedativă asupra întregului sistem nervos. În plus, calmează acele dureri abdominale imposibile și palpitațiile la inimă.
Astfel, este recomandată în problemele cardiace sau gastrice pe fond nervos. Se ia câte un vârf de cuțit de pulbere de rădăcină uscată de trei ori pe zi. Se poate face infuzie dintr-o linguriță de rădăcină la o cană cu apă fierbinte. Se bea seara, la culcare. Tinctura se prepară din 20 g de rizomi și rădăcini la 100 ml de alcool de 60-70 º prin macerare timp de opt zile. Se iau 15-20 de picături amestecate în puțină apă de trei ori pe zi, ultima doză seara, la culcare
Plante antistres: remedii antistres cu Passiflora
Substanțele pe care fructele de passiflora le conțin au efect de calmant al stărilor nervoase (angoase, stări de agitație, isteria, palpitații). Ajută și la tratarea tulburărilor date de menopauză, sindromul premenstrual și a tulburărilor gastro-intestinale de natură nervoasă. Este antispasmodic, cu un efect bun împotriva astmului, fără a pune în pericol bolnavul, sedându-l prea mult. Se găsește la magazinele cu produse naturale. Pentru a obține rezultate se fac cure de cel puțin o lună.
Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria
Ne puteți găsi pe Instagram Doftoria și pe Twitter Doftoria
Citeşte şi alte Articole