Piersici: proprietăți și avantajele consumului
Bogate în vitaminele A și C, piersicile stimulează imunitatea și sănătatea pielii și chiar îmbunătățesc viziunea.
Piersicile au un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol – ceea ce este un motiv suficient pentru a-și realiza utilitatea. Ele conțin un sortiment impresionant de vitamine și minerale.
Piersicile conțin, de asemenea, minerale precum potasiul din abundență. Și există numeroase alte flavonoide care beneficiază de sănătate în diferite moduri. Toate acestea contribuie la beneficiile pentru sănătate.Pe lângă gustul și aroma răcoritoare, piersicile sunt bogate în multe substanțe nutritive esențiale care oferă o varietate de beneficii pentru sănătate.
Piersicile sunt bogate în antioxidanti
Piersicilesunt surse de antioxidanti. Acestea conțin, de asemenea, acid clorogenic, un alt antioxidant puternic care are avantaje de sănătate. Piersicile conțin, de asemenea, compuși fenolici, care, conform unui studiu, contribuie la activitatea antioxidantă a fructelor mai mare decât vitamina C sau carotenoidele. Piersicile sunt, de asemenea, bogate în alți antioxidanți precum luteina, zeaxantina și beta-criptoxantina – toate acestea joacă un rol important în îmbătrânirea sănătoasă și prevenirea bolilor.
Ajută la scăderea în greutate
Una dintre modalitățile de a pierde în greutate este de a reduce cantitatea de cereale și de a face loc pentru unele fructe cum ar fi piersici – acest lucru vă ajută să vă simțiți plin și să consumați mai puține calorii. Piersicile sunt, de asemenea, surse bune de fibre, iar fibrele, după cum stim, promovează sațietatea și contribuie la scăderea în greutate. Includerea fibrei dietetice cu fructe ar putea fi un pas critic în reducerea epidemiei de obezitate. De fapt, ceva la fel de simplu ca, consumarea a 30 de grame de fibre pe zi, poate contribui la scăderea în greutate într-un mod semnificativ. De asemenea, ajută la reducerea celorlalte afecțiuni cum ar fi colesterolul ridicat, tensiunea arterială și zahărul din sânge. Aportul de fibre are și numeroase alte beneficii.
Ajută la prevenirea cancerului
Polifenolii găsiți în piersici pot inhiba înmulțirea celulelor cancerului de sân. Același lucru a fost observat și în cazul celulelor cancerului de colon. Piersicile conțin, de asemenea, un alt compus numit acid cafeic, care, conform unui studiu suedez, oferă protecție împotriva cancerului de sân și de colon prin reducerea creșterii cancerului. Cele două componente majore responsabile pentru această proprietate anti-cancer a piersicilor sunt acizi clorogeni și neochlorogenici – ajută la distrugerea celulelor canceroase fără a afecta cele sănătoase.
Pielea
Piersicile, așa cum am discutat deja, sunt bogate în vitamina A, care promovează sănătatea pielii. Fructul adaugă și culoarea tenului. Vitamina C din piersici ajută și în acest sens. Este un antioxidant superb care poate ajuta la reducerea ridurilor, îmbunătățirea texturii pielii și protejarea pielii de soare și poluare. Vitamina poate face, de asemenea, corecții la modificările structurale grave ale pielii care apar ca urmare a procesului de îmbătrânire.
Bune pentru inimă
Piersicile conțin o combinație unică de compuși bioactivi care reduc riscul bolilor cardiovasculare. Potrivit unui studiu, înlocuirea băuturilor zaharoase cu sucuri de fructe proaspete bogate în polifenoli (cum ar fi piersicile) poate ajuta la scăderea factorilor de risc cardiovascular. Fibrele, vitamina C și potasiul din piersici susțin, de asemenea, sănătatea inimii, reducerea hipertensiunii.
Promovează sănătatea digestivă
Fibrele dietetice din piersici ajută la reglarea și îmbunătățirea digestiei. Și, pe lângă faptul că este bun pentru digestie, fructul acționează și ca diuretic – ajută la curățarea rinichilor și a vezicii urinare.
Bune pentru ochi
Prezența fitonutrienților antioxidanți, cum ar fi luteina și zeaxantina, fac fructul ideal pentru sănătatea ochilor. Cei doi fitonutrienți protejează ochiul de eventualele leziuni cauzate de lumina care lovește retina. De asemenea, s-a constatat că luteina reduce riscul de a dezvolta boli oculare comune legate de vârstă. Luteina și zeaxantina sunt, de asemenea, instrumente în protejarea maculei, prevenind în cele din urmă incidența degenerării maculare a vârstei.
Piersicile detoxifica sistemul
Detoxifierea este ceva care nu primește prea multă atenție. Dar, este la fel de importantă pentru a vă menține sănătoși. Piersicile conțin vitaminele A, C și E și seleniul – toate acționează ca antioxidanți și detoxifianți.
Bune pentru diabetici
O piersică medie oferă doar aproximativ 15 grame de carbohidrați. Prin urmare, puteți să o aveți cu ușurință ca parte a unei mese sau a unei gustări separate. Este bogat în numeroși alți nutrienți (așa cum am văzut mai devreme) și vă ajută să vă mențineți sănătatea generală. Ca pe un raport de reputație, piersici sunt unele dintre alimentele importante într-o dieta diabetică. Raportul spune că 2-4 porții de fructe pe zi ar face foarte bine.
Ajută la tratarea inflamației
Piersicile conțin principii anti-inflamatorii. Sunt surse excelente de vitamina C. Vitamina C ajută la ameliorarea inflamației – și este deosebit de utilă pentru pacienții hipertensivi, obezi sau cu diabet. De fapt, vitamina ajută și la ameliorarea inflamației cronice. Vitamina C are potențialul de a trata inflamația la astm. De asemenea, ajută la tratarea inflamațiilor asociate cu vindecarea rănilor. Vitamina C consolidează și mucoasa vaselor de sânge – care sunt slăbite de inflamație. De asemenea, vitamina poate ameliora reumatismul și guta.
Ajută la combaterea anemiei
Anemia apare din cauza deficienței de fier – piersicile sunt una dintre cele mai bune surse de fier. Anemia poate apărea, de asemenea, la niveluri scăzute ale vitaminei C, deoarece nivelurile scăzute ale vitaminei pot împiedica absorbția fierului în organism. Piersicile, bogate în fier și vitamina C, sunt alimente excelente pentru combaterea anemiei.
Piersicile au proprietăți anti-îmbătrânire
Una dintre cele mai bune beneficii de frumusețe ale piersicilor. Piersicile conțin flavonoide care stimulează sănătatea și care ajută la încetinirea îmbătrânirii. Vitamina C aplicată extern este de asemenea eficientă ca terapie de întinerire – ajută la sinteza colagenului, încetinind astfel îmbătrânirea. Piersicile conțin și vitamina E și s-a constatat că protecția antioxidantă a pielii este mai mare cu combinația dintre vitaminele C și E.
Ajută la reducerea stresului
Piersicile acționează ca și eliberator de stres. De asemenea, contribuie la reducerea anxietății. De fapt, piersica este numită „fructul calmului” în Ungaria.
Promovarea sănătății creierului
Piersicile sunt surse bune de folați care promovează sănătatea creierului.
Imunitatea
Piersicile sunt surse bogate de vitamina A, un nutrient care ajută la reglarea sistemului imunitar. Un alt element nutritiv care face ca piersicile să fie alimente bune pentru stimularea imunității este vitamina C. Dacă nu se întâmplă să fiți fan al portocalelor, dar totuși doriți să beneficiați de avantajele lor de imunizare, piersicii pot fi o alternativă bună.
Promovează oasele și dinții mai puternici
Vitamina C din piersici, pe lângă faptul că are numeroase alte beneficii, ajută, de asemenea, la formarea oaselor și a dinților. Vitamina C, împreună cu fierul, poate ajuta la reducerea absorbției plumbului. Acest lucru este necesar pentru creșterea corectă a țesuturilor, repararea cartilajelor și consolidarea oaselor și dinților. Vitamina A din piersici ajută și la promovarea sănătății oaselor și dinților.
Este benefică în timpul sarcinii
Te întrebi, care sunt avantajele piersicilor în timpul sarcinii? Ei bine, piersicii sunt o forță nutrițională și o modalitate excelentă de a avea grijă de nevoile nutritive ale dumneavoastră și ale copilului dumneavoastră. În timpul sarcinii, hormonii înrudiți pot încetini mișcarea intestinelor. Acest lucru poate duce la constipație. Piersicile, bogate în fibre, pot ajuta la rezolvarea acestei probleme.
Piersicile sunt, de asemenea, bogate în acid folic, care este esențial pentru dezvoltarea unui copil sănătos. Ajută la prevenirea afecțiunilor grave la naștere.
Tratamentul pentru Candida
În conformitate cu un studiu tunisian, polifenolii și flavonoidele din piersici pot juca un rol major în tratarea ciupercii Candida. De asemenea, conține taninuri condensate care oferă protecție împotriva Candidei.