Sfaturi pentru pierderi de memorie și confuzie

pierderi de memorie

Pierderi de memorie: sfaturi pentru pierderi de memorie și confuzie

Odată cu înaintarea în vârstă, memoria poate să devină mai slabă și să începi să uiți lucruri. Nu este nimic grav, însă cu timpul, pot apărea deficiențe de memorie.

Sfaturi pentru pierderi de memorie și confuzie: cantitatea de fier din organism este foarte importantă

Un alt lucru de care să ții cont este cantitatea de fier din organism. Deficiența de fier are legătură cu pierderile frecvente de memorie, susțin unele studii. Este indicat să mănânci alimente bogate în fier, precum ficatul de pasăre, spanac, soia, dar și cereale integrale.

Sfaturi pentru pierderi de memorie și confuzie: evită stresul zilnic pe cât posibil

Este foarte important să eviți situațiile stresante, pentru că stresul favorizează creșterea cortizolului (hormonul stresului), având un impact negativ asupra centrilor nervoși care se ocupă de memorie. De fiecare dată când simți că nu mai poți face față unei situații stresante, ia o pauză și respiră profund.

Sfaturi pentru pierderi de memorie și confuzie: exerciții fizice

Mișcarea are un rol esențial în ceea ce privește menținerea sănătății mintale. Dacă nu îți place să faci sport de performanță, poți opta pentru plimbări în parc, alergări ușoare sau exerciții de gimnastică pe care le poți face acasă.

Sfaturi pentru pierderi de memorie și confuzie: consumă alimente bune pentru creier

Așa cum unele alimente sunt indicate pentru o bună digestie, există și alimente care stimulează memoria. Consumă pește gras bogat în acizi grași Omega-3, precum somonul, dar și cereale integrale, cât și legume și fructe cu un conținut bogat de antioxidanți, precum cireșele, afinele, roșiile și broccoli (citește și articolul Suc de Broccoli).

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole:

Tratament memorie: plante care stimulează memoria și concentrarea

Cele mai bune suplimente pentru memorie

7 alimente pentru memorie și sănătatea creierului

Boli neurologice: simptome, tipuri și tratament