Pareza facială: primele simptome care apar în paralizie facială
Pareza facială (paralizia facială) este o afecţiune care poate fi provocată de temperaturile joase sau de expunerea pentru perioade lungi de timp la curent. Specialiştii sunt de părere că în unele cazuri ea poate fi cauzată de virusul herpetic. Această boală mai are si denumirea de: Paralizia Bell (paralizia facială): simptome, cauze şi tratament
În majoritatea cazurilor de paralizie facială (pareza facială), nervul facial care asigură inervaţia muşchilor de pe o parte a feţei suferă leziuni datorate unui proces inflamator.
Pareza facială: primele simptome care apar în paralizie facială
Principalul simptom ce caracterizează paralizia facială (pareza facială) este slăbiciunea sau paralizia muşchilor de la nivelul unei părţi a feţei. Partea care este afectată este plată şi lipsită de expresie sau are un aspect ,”căzut”.
Printre alte simptome se numără în paralizie facială:
- senzaţia de uscăciune a gurii şi dificultăţi de înghiţire datorită scăderii secreţiei salivare (citeşte şi articolul Gura uscată)
- durere retroauriculară (porţiunea situată în spatele urechii) de partea afectată, care poate apărea la o zi sau două după debutul paraliziei
- senzaţia de uscăciune a ochiului pe partea afectată datorită imposibilităţii de a clipi (citeşte şi articolul Sindromul ochiului uscat)
- creşterea secreţiei lacrimale la nivelul ochiului afectat (citeşte şi articolul Lăcrimare excesivă)
- creşterea sensibilităţii în ceea ce priveşte percepţia sunetelor
- salivaţie excesivă datorată imposibilităţii de a închide complet gura
- scăderea sensibilităţii gustative, în special la nivelul vârfului limbii (citeşte şi articolul Boli ale limbii)
Pentru a ne ferii de această afecţiune este recomandat să evităm temperaturile scăzute, expunerea la curent sau expunerea îndelungată la aerul condiţionat.
Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria
Citește și alte articole:
Boli neurologice: simptome, tipuri și tratament
Ataxia: simptome, diagnostic, cauze şi tratament
Tromboza venoasă profundă: simptome, cauze și tratament