Pantofi cu toc: ce afecțiuni pot provoca

pantofi cu toc

Pantofi cu toc

Porți zilnic pantofi cu toc? Dacă da, ai foarte mare grijă. Încălțămintea cu toc înalt modifică forma piciorului și favorizează apariția multor afecțiuni.

Pantofi cu toc: Fasciita plantară

Este o afecțiune care apare din cauza purtării pantofilor cu toc înalt și se caracterizează prin dureri ale călcâielor. De regulă, durerea apare la primii pași făcuți dimineața, dar se poate instala și după ce alergi.  Aceasta se reduce pe măsură ce desfășori o activitate și reapare după ce te odihnești și reiei efortul.

Tratamentul constă în medicamente antiinflamatorii,masaj cu gheață și exerciții de stretching pentru gambă și laba piciorului. Totodată,medicul îți poate prescrie injecțiile cu corticosteroizi.

Pantofi cu toc: Scurtarea tendonului lui Ahile

Purtarea zi de zi a pantofilor cu tocul înalt poate strânge și scurta tendonul lui Ahile. Tendonul lui Ahile face legătura dintre mușchii gambei și călcâi. Cu ajutorul acestui tendon sari, mergi, alergi și stai în picioare. Când piciorul este susținut în permanență de pantofii cu toc înalt, tendoanele tind să se scurteze.

Activitate fizică continuă, intensă, cum este alergatul și săriturile, pot provoca inflamarea tendonului lui Ahile, afecțiune ce poartă numele de tendinită. Este foarte importat să mergi la medic de îndată ce simți o durere, deoarece tendonul se poate rupe. Este posibil să ai nevoie de medicamente pentru ameliorarea durerii sau de o operație chirurgicală.

Pantofi cu toc: Monturile (Guta)

Purtarea pantofilor cu toc înalt poate favoriza apariția monturilor. Acestea sunt niște proieminențe ale articulației degetului mare, prin deplasarea osului din spatele degetului. Aceasta problemă se poate agrava dacă porți frecvent pantofi cu toc înalt sau cu vârful ascuțit.

Pantofi cu toc: Metatarsalgia

Este o afecțiune cunoscută din cauza durerii simțite în partea din față a piciorului, sub capetele oaselor metatarsiene. Această problemă este provocată, de obicei, de presiunea asupra tălpii de-a lungul timpului.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

9 sfaturi pentru dureri de picioare

5 rețete de înmuiere pentru picioare obosite și revigorare

Sindromul picioarelor neliniștite: simptome, cauze și tratament

5 Metode pentru a elimina mirosul picioarelor