Pâinea este principalul aliment din dieta românilor și este un aliment care în mod constant și zilnic intoxică interiorul corpului, începând cu intestinele până la nivelul celular.
Cerealele sunt a doua clasă de alimente, prima fiind zahărul, care stimulează creșterea de microorganisme, fungi, bacterii, viruși, mucegaiuri în corp, declanșând astfel și menținând o stare de inflamație internă generală prin acidifierea țesuturilor.
Cercetările arată că cerealele dezvoltă micotoxine după numai 90 de zile după ce au fost recoltate și stocate.
Cartofii depozitați, de asemenea, prezintă un risc inflamator. S-au făcut corelații între consumul de cereale și cancer esofagian precum și risc crescut de cancer stomacal.
Unele cereale nu sunt depozitate timp îndelungat de aceea pot fi consumate fără prea mari riscuri: hrișca, millet, quinoa, spelta, amaranth.
Glutenul din majoritatea cerealelor este asociat cu diverse forme de dereglări mentale și neurologice.
Cercetările arată că acest gluten conține 15 diverse elemente opioide care sunt similare morfinei, de aceea pâinea creează dependență având și efecte neurotoxice în creier.
Glutenul este legat și de unele probleme de învățare precum și de unele reacții schizofrenice la unii oameni.
Cerealele nu sunt singura problemă aici, dar și substanțele chimice folosite la procesarea acestora precum: mercur, cianide, amoniu, sare, clor, fluor, uleiuri minerale și aspartam.
Cerealele germinate/încolțite sunt permise și indicate.
Iată ce se adaugă în pâine pe lângă cerealele de bază: amelioratori.
Amelioratorii cuprind de obicei următoarele ingrediente de bază:
- Agenți oxidanți: întăresc aluatul. Aceștia pot duce la reducerea timpului de procesare a aluatului, sau pot compensa calitatea slabă a proteinei din făină.
- Agenți reducători: au rolul de a ajuta la dezvoltarea glutenului, reducându-se astfel timpul de malaxare și diminuându-se consumul de energie pentru malaxare.
- Emulgatori: au rolul de a întări aluatul, determină creșterea volumului pâinii, îmbunătățesc calitățile de feliere a produsului finit și reduc efectul de învechire al pâinii.
- Enzime: au rolul de a îmbunătăți producția de gaze în aluat de către drojdie și ajută la controlul eficient al consistentei aluatului.
Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria
Citeşte şi alte articole:
Pâine cu maia: beneficii și preparare
Ce afecțiuni pot indica unele pofte alimentare (pofta de ciocolată, de cafea, de pâine)