Ouă vopsite natural. 5 culori obținute simplu din plante

ouă vopsite natural

Ouă vopsite natural. 5 culori obținute simplu din plante

Conform tradiției, ouăle se vopsesc în Joia Mare. Pentru a nu se sparge în timpul fierberii, este bine să scoți ouăle din frigider cu o seară înainte. Indicat este ca acestea să stea la temperature camerei minimum patru ore. Ouăle se spală cu apă și detergent, iar apoi se clătesc cu o soluție din apă și oțet în cantități egale, pentru a se prinde cât mai bine culoarea.

Ouă roșii

Ouă vopsite natural cu foi de ceapă roșie. Cojile de ceapă roșie, pe cât sunt de fragile, pe atât sunt de eficiente în obținerea ouălor roșii. Ouăle se fierb împreună cu vopseaua, dar acest lucru nu este neapărat necesar. Ai nevoie de cojile de la 6-8 cepe cu 4 căni de apă, fierte timp de 30 de minute.

Ouă vopsite natural cu sfeclă roșie. Lasă ouăle în zeama de sfeclă peste noapte. Atenție însă! Fierbe bine ouăle înainte de a le scufunda în sucul de sfeclă, pentru că acesta va pătrunde coaja și este posibil să coloreze oul și la interior.

Ouă albastre

Ouă vopsite natural cu varză roșie. Deși culoarea vopselei în sine este purpurie, varza roșie va colora ouăle de Paște în albastru. Această vopsea naturală are nevoie de mai mult timp pentru a da culoare oului. Pentru un albastru închis, lasă ouăle în zeama de la varza fiartă peste noapte. Pentru a obține această vopsea naturală, ai nevoie de o varză roșie, patru căni de apă, care se fierb timp de 30 de minute.

Ouă verzi

Ouă vopsite natural cu spanac. Spanacul nu va fi eficient dacă va fi folosit proaspăt. În locul verdelui așteptat, este foarte posibil să obții un gri spălăcit. Însă zeama de la spanacul fiert va colora ouăle într-un verde crud deosebit.

Ouă mov

Ouă vopsite natural cu afine. Aceasta este cea mai simplă metodă de vopsire naturală pentru obținerea unor ouă într-o nuanță intensă de mov. Se lasă la fiert, timp de 30 de minute o jumătate de pungă de afine congelate cu patru căni de apă, apoi se introduc ouăle.

Ouă lavandă

Ouă vopsite natural cu grapefruit roșu. Ouăle se fierb în suc de grapefruit timp de aproximativ 45 de minute pentru a căpăta o culoare lavandă pastel. Adăugarea oțetului va accelera vopsirea și culoarea se va păstra mai bine.