Oţet de orez: beneficii şi remedii naturiste

oţet de orez

Oţet de orez

Oţetul de orez este un produs derivat din orezul fermentat, popular în principal în ţări asiatice precum Coreea, Vietnam, Japonia şi China.

În timp ce fiecare dintre aceste ţări are versiuni puţin diferite de oţet de orez, componentele de bază sunt aceleaşi.

În special, oţetul fabricat în Asia este mai puţin acid decât cel din alte ţări ale lumii, motiv pentru care este mai des folosit în bucătărie.

Datorită structurii chimice unice, oţetul de orez este utilizat în multe mâncăruri, aplicaţii medicinale şi chiar produse de curăţat.

Furnizarea bogată de ingrediente active şi compuşi potenţial beneficii îl face un excelent adaos la orice regim alimentar sănătos.

În plus, oţetul de orez este cunoscut pentru că scoate în evidenţă aroma naturală a anumitor alimente în felurile de mâncare, adică este adesea adăugat ca o completare culinară la masă.

Deşi majoritatea oamenilor se gândesc la oţetul de orez exclusiv din punct de vedere al gătitului, oferă şi o serie de beneficii pentru sănătate:

stimularea imunităţii, reglarea tensiunii arteriale, prevenirea infecţiilor şi detoxificarea organismului, printre altele.

Oţet de orez: Previne boli cardiovasculare

Cercetările recente au arătat că oţetul de orez poate încetini depunerea colesterolului pe peretele arterelor şi vaselor de sânge, prevenind afecţiuni precum ateroscleroza, infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral.

Oţet de orez: Întăreşte sistemul imunitar

Oţetul de orez este sursă importantă de aminoacizii, care au capacitatea de-a întări sistemul imunitar şi de-a reduce activitatea radicalilor liberi.

Îmbunătăţeşte digestia

Unul dintre ingredientele active, cum este acidul acetic, prezent în oţetul de orez, este capabil să atenueze inflamaţia din intestin, stimulând în acelaşi timp mişcarea peristaltică, tranzit intestinal.

Oţet de orez: Acţionează ca un tonic

Timp de secole, oţetul de orez a fost folosit în Japonia ca tonic pentru ficat. Se crede că stimulează funcţia detoxifiantă a acestui organ şi îmbunătăţeşte funcţionarea normală a sarcinilor ficatului.

Oţet de orez: Previne afecţiunile dermatologice

Acest oţet poate fi aplicat direct pe piele, în special când este amestecat cu ulei esenţial de arbori de ceai.

Acţionează ca un astringent, redând tegumentului fermitatea şi prevenind anumite infecţii, în timp ce îi redă strălucirea.

Îmbunătăţeşte nivelul de energie

Aminoacizii şi alte ingrediente active prezente în oţetul de orez ajută organismul să lupte împotriva oboselii şi oferă un stimul metabolismului.

Folosind acest oţet în salata pe care o mănânci la prânz, vei oferi un stimul energiei de care ai nevoie pentru după-amiază.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeste și alte Articole:

Oțet: beneficii, tipuri și contraindicații

Oțet balsamic: beneficii şi contraindicații

Oţet de mere: cum se poate prepara uşor acasă

Oțetul de mere: 5 motive ca să te speli pe față cu el