Oţet de mere: cum se poate prepara uşor acasă

oţet de mere

Oţet de mere: cum se poate prepara uşor acasă

Oţetul de mere poate fi folosit cu succes în tratarea reumatismului degenerativ, colecistită, hipoaciditate, obezitate sau lipsa poftei de mâncare la copii. Este folosit frecvent atât la prepararea de diverse reţete dar mai ales în diete. Preferabil este să folosiţi oţet de mere preparat în casă în locul celui cumpărat din comerţ, despre care nu sunteţi siguri de calitatea si conţinutul lui.

Ingrediente pentru a prepara oţet de mere :

Mod de preparare a oţetului de mere:

Merele se spală, se înlătură părțile mai puțin sănătoase, după care se rad pe răzătoarea mare, folosindu-se și cotoarele. Puteţi folosi orice soi de mere, chiar dacă nu sunt dintre cele mai arătoase. Oricum se curăţă şi se dau pe răzotoare. Puteţi folosi un robot care rade pentru a vă uşura munca sau o maşină de măcinat carne în cazul în care nu aveţi robot de bucătărie.

Se pune apă la fiert. În apa fiartă se dizolvă mierea și drojdia și se toarnă peste merele rase, într-un vas mare.Vasul se păstrează descoperit într-o cameră cu temperatura de 20 de grade – 30 de  grade Celsius. Pentru ca procesul de oțetire să decurgă în bune condiții, vasul nu trebuie expus la lumina soarelui, ci trebuie să fie așezat la întuneric pentru a nu fi împiedicată fermentarea.

După 10 zile se strecoară prin tifon sau o strecurătoare mai deasă. Sucul obținut se toarnă în borcane sau în sticle. Se leagă la gură cu tifon și se păstrează la aceeași temperatură pentru continuarea fermentației. Fermentația s-a terminat când lichidul se liniștește și se limpezește. Acest proces poate dura între 40 de zile – 60 de zile. După ce oţetul s-a limpezit îl puteţi strecura din nou de depuneri şi să îl puneţi la păstrare într-un loc răcoros, preferabil tot la întuneric.