Cum să cultivi Oregano în casă

Oregano în casă

Oregano în casă

Oregano este o plantă aromată de nelipsit din preparatele culinare cu influențe mediteraneene.

Fie că îl folosești la paste, pizza, salate, bruschete sau alte mâncăruri delicioase, oregano este fără îndoială un condiment important în bucătăria ta.

Dar dacă singura modalitate în care cunoști oregano este varianta pliculețe din magazine, trebuie să știi că poți crește această plantă delicioasă la tine acasă. Vei avea astfel întotdeauna la îndemână oregano natural și proaspăt.

Pentru că este o plantă care iubește locurile calde, uscate și însorite, oregano poate fi cultivat cu succes și în interior. Secretul este să-l așezi într-un loc cu multă lumină naturală.

Un alt avantaj este acela că oregano se regenerează rapid și crește mai des dacă rupi din când în când vârfurile. Va forma astfel mai multe ramuri, ceea ce înseamnă o recoltă mai bogată de frunze.

Un singur ghiveci de mărime potrivită este suficient pentru a obține de ajuns organo pentru gătit.

Iată câteva cerințe esențiale pentru a crește oregano în apartament:

Oregano în casă: Lumină

Oregano are nevoie de multă lumină, iar o fereastră care are parte de razele de dimineață ale soarelui este locul perfect.

Cu cât un loc este mai luminos, cu atât mai bine pentru această plantă.

Oregano în casă: Apă

Udă regulat planta de oregano, dar nu excesiv. Ar trebui să lași ca pământul să se usuce ușor între udări. Oregano este în mod natural rezistent la secetă.

Oregano în casă: Temperatură

Oregano preferă o temperatură medie, dar este o plantă rezistentă, care poate tolera temperaturi cuprinse între 10 și 27 de grade Celsius sau chiar mai mult.

Oregano în casă: Sol

Pământul afânat, care nu reține apa, este ideal pentru această plantă care provine din zone secetoase. Un pământ prea argilos duce la stagnarea apei și la putrezirea rădăcinilor.

Oregano în casă: Îngrășământ

Folosește un îngrășământ lichid sau suplimente pentru sol care se dizolvă treptat.

Nu este necesar să folosești îngrășământ dacă ai plantat oregano în pământ special pentru plante în ghiveci, care conține deja nutrienții necesari pentru o bună dezvoltare.

Oregano în casă: Înmulțire

Oregano se poate înmulți prin semințe, dar și prin lăstari tăiați dintr-o plantă matură. De asemenea, poți cumpăra răsaduri de oregano, care au deja rădăcini și vor crește mult mai repede.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Ne puteți găsi pe Instagram Doftoria și pe Twitter Doftoria

Citeşte şi alte Articole :

Oregano, ingredientul minune! Ce putem trata cu acesta?

Cimbrişor: proprietăţi, beneficii şi contraindicaţii

Busuioc: proprietăți și indicații terapeutice

5 beneficii pentru care este util să ai un ghiveci de mentă în casă

Rozmarinul: beneficii terapeutice