Metode simple pentru accelerarea metabolismului
Mănânci din ce în ce mai puțin, dar tot simți că iei în greutate? Încearcă aceste mici schimbări și vei observa cum metabolismul tău devine mai rapid!
Fie că duci o viață stresantă și ești mereu pe fugă, fie că nu te mai simți la fel ca atunci când aveai 20 de ani, există câteva trucuri pe care le poți introduce în rutina ta și îți poți accelera metabolismul. Mai mult decât atât, vei dormi mai profund, vei avea mai multă energie și te vei simți mai puternică.
1. Mănâncă suficient
Cel mai mare mit despre slăbit pe care, din păcate, multă lume îl crede, este că nu trebuie să mănânci ca să pierzi în greutate. În momentul în care îi oferi corpului tău mai puțin decât numărul de calorii de care acesta are nevoie pentru o bună funcționare, (aproximativ 1,200 calorii pentru femeile obișnuite) acesta declanșează un sistem de alarmă și începe să își facă rezerve, efectul fiind total opus dorinței tale. Așadar, mănâncă trei mese pe zi, până simți că nu îți mai este foame. Nu exagera, totuți!
2. Micul dejun – cea mai importantă masă a zilei
Acesta primă masă a zilei este absolut necesară pentru energia de care ai nevoie pe toată durata zilei. Chiar dacă nu ai timp să îți faci micul dejun în fiecare zi, încearcă un iaurt cu granola sau un smoothie. Așa îți vei trezi metabolismul și îi vei asigura o funcționare bună pe tot parcursul zilei.
3. Bea cafea sau ceai
Cafeina este un stimulent natural al sistemului nervos, așadar ceașca ta de cafea zilnică îți poate crește viteza metabolismului cu până la 8%, adică cu aproximativ 174 calorii pe zi. Un bun echivalent al cafelei este ceaiul verde care, împreună cu antioxidanții pe care îi conține, crește viteza metabolismului cu până la 12%, conform unui studiu japonez.
4. Mănâncă legume
Consumul de fibre crește arderea de grăsimi cu până la 30%. Studiile arată că femeile care au o dietă bogată în legume și fructe iau mai puțin în greutate pe o perioadă mai mare de timp, așadar încearcă să le încorporezi la fiecare masă.
5. Apa
Experții germani au demonstrat că băutul a 6 căni de apă rece crește considerabil viteza arderii grăsimilor, cu până la 50 de calorii pe zi. Această ardere se datorează efortului pe care îl face organismul pentru a aduce apa rece la temperatura corpului.
6. Sursa face diferența
Încearcă pe cât posibil de mult să îți cumperi legumele și fructele din piață sau din surse despre care știi că nu le alterează cu produse chimice. Toxinele care se regăsesc pe legume și fructe afectează procesul de ardere al grăsimilor, astfel că este cel mai bine să cosumi fructe și legume despre care știi că au fost crescute într-un mediu netratat.
7. Consumă alimente bogate în fier
Este esențial pentru organism să aibă un bogat conținut de fier, acesta fiind cel care ne asigură energia. Până la menopauză, femeile pierd fier în timpul menstruației, așa că este important ca aceste depozite să fie iar umplute cu ajutorul unor alimente precum spanacul, mazărea sau crustacee.
8. Mai multă vitamina D și îți poți accelera metabolismul
Această vitamină este absolut necesară pentru conservarea țesutului muscular. Cum multă lume lucrează la birou sau în spații mici și iluminate necorespunzător, deficiența de vitamina D apare destul de des. Din fericire, 90% din cantitatea recomandată se regăsește într-o porție de somon. Alte surse bogate sunt și tonul, creveții, tofu sau ouăle.
9. Laptele
Calciul are un dublu beneficiu: intensifică viteza metabolismului și, consumat prin lapte sau iaurt, reduce absorbția de grăsimi din alte alimente.
10. Un pahar mai puțin
Când vine vorba de apă sau lapte, un pahar în plus este recomandat, dar atunci când ai opțiunea să mai comanzi și cel de-al doilea cocktail, cel mai bine este să te abții. În momentul în care cosumi alcool, arzi mai puține grăsimi și mult mai lent. De exemplu, prin consumul unei cantități de alcool echivalente cu două Martini îți reduci abilitatea de ardere a grăsimilor cu până la 73%.
Chiar dacă ești mereu o femeie activă, prin respectarea acestor 10 simple metode îți poți accelera metabolismul.
Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria
Citeşte şi alte articole: