Mersul pe bicicletă: ce beneficii îți poate aduce acest obicei care nu se uită niciodată

mersul pe bicicletă

Mersul pe bicicletă: ce beneficii îți poate aduce acest obicei care nu se uită niciodată

Mersul pe bicicletă a devenit un obicei din ce în ce mai popular și în marile aglomerări urbane din țara noastră. Chiar dacă la capitolul infrastructură pentru biciclete, orașele nu sunt deloc prietenoase cu iubitorii bicicletei, tot mai mulți oameni aleg să se deplaseze pe două roți la serviciu sau ca modalitate de petrecere a timpului liber.

Mersul pe bicicletă

Este o activitate accesibilă și mai ușor de realizat din copilărie până la vârsta a treia. Efectuat în ritm moderat, nu presupune un efort fizic intens, iar efortul poate fi dozat în funcție de capacitatea fiecăruia. Efectuată în mod consecvent, această formă de mișcare îți va dezvolta condiția fizică, forța și rezistența.

Mersul pe bicicletă beneficii

Mersul pe bicicletă este relaxant și energizant. Pedalatul te scapă de stres, de anxietate, dar și de nervii din trafic, de aglomerația din mijloacele de transport în comun și, nu în ultimul rând, de timpul pierdut stând pe loc.

Mersul pe bicicletă ajută la menținerea și formarea masei musculare și a unor oase puternice. Pedalatul constituie un bun antrenament și pentru articulații. Dar dacă articulațiile tale au început deja să scârțâie, înainte de a te apuca de pedalat ar fi bine să faci o cură de îngrijire a articulațiilor cu ajutorul unui supliment complex și inovator.

Mersul pe bicicletă ajută la menținerea sau la recuperea mobilității după diverse traumatisme sau afecțiuni precum artroza, accidentul vascular cerebral, boala Parkinson, Alzheimer, scleroza în plăci.

Când te deplasezi pe bicicletă îmbunătățești buna dispoziție și sănătatea mentală, combate insomniile și stările de nervozitate.

Mersul pe bicicletă contribuie la normalizarea colesterolului, glicemiei și ajută la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

Acest obicei te poate ajuta foarte mult în lupta cu kilogramele suplimentare. Important este să existe continuitate și regularitate.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Beneficiile sportului: mişcarea şi memoria

5 beneficii ale unei plimbări de 30 de minute zilnic

Cum ne afectează schimbările de temperatură şi cum ne protejăm de ele!