10 cele mai bune laxative naturale

laxative naturale doftoria

Laxative naturale care elimină rapid conștipația

  • 1. Păpădia

Una dintre cele mai bune moduri de a folosi păpădia în acest scop este de a face un ceai de păpădie. Pentru a face acest lucru, se toarnă o ceașcă de apă aflată aproape în fierbere peste una sau două linguri de frunze păpădie uscată. Deoarece ceaiul servește ca un laxativ natural, vă recomandăm să-l savurați acasă.

  • 2. Semințe de in

Consumul lor regulat poate ajuta la prevenirea constipației și a altor probleme digestive. Amintiți-vă că semințele de in trebuie să fie întotdeauna consumate măcinate – semințele întregi de in nu sunt digerate pe deplin, astfel încât organismul nu obține toți nutrienții lor puternici.

  • 3. Ceai Rooibos

Ceaiul Rooibos poate ajuta la ușurarea acestor probleme, inclusiv constipație, deoarece este foarte bogat în flavonoide, în special quercetin. Quercetin ajută la îmbunătățirea digestiei și susține sistemul digestiv în mai multe moduri. Este, de asemenea, cunoscut pentru a ușura crampele, stomacul deranjat și indigestie, și reduce simptomele alergiei.

  • 4. Ulei de mentă

Numeroase studii au descoperit că uleiul esențial de mentă este o alternativă naturală foarte eficientă la medicamente care lucrează pentru a reduce spasmele de colon, precum și pentru a ușura bloatul și indigestia, deoarece ajută la relaxarea mușchilor intestinali. Dacă suferiți deja de constipație, amestecați două picături de ulei esențial de mentă 100% pur cu o linguriță de nucă de cocos cald sau ulei de struguri. Masați ușor, direct pe abdomen în timp ce inhalați aroma. Masarea acestei zone ajută la creșterea mișcării intestinului în timp ce inhalarea ajută în relaxarea musculaturii. Repetați de două până la trei ori pe zi, până când constipația s-a rezolvat.

  • 5. Ceai de mentă

Similar uleiului esențial de mentă, ceaiul de mentă poate ajuta la problemele digestive. Ceaiul nu numai ca are un gust delicios, dar este una dintre cele mai utile băuturi pentru lupta cu greața, stomacul deranjat sau constipația.

  • 6. Ghimbir

Ghimbirul este un ingredient excelent pentru detoxifiere. Se crede că ajută la curățarea corpului stimulând digestia, încurajând transpirația și stimulând circulația. Asupra sistemului digestiv poate servi la curățarea deșeurilor și a toxinelor care se acumulează în colon, ficat și alte organe.

  • 7. Banane

Există un motiv că atât de mulți atleți aleg bananele ca gustare ideală. Nu numai că sunt renumite pentru a ajuta să susțină energia datorită nivelului lor ridicat de potasiu, dar că și potasiul ajută la reglarea echilibrului fluidelor, care ajută la reducerea problemelor cum ar fi constipația.

  • 8. Orez brun

Probabil că ați auzit că orezul este bun pentru ameliorarea diareei, dar dacă consumați orez brun poate ajuta și la combaterea constipației. Orezul brun conține multe substanțe nutritive importante, precum fierul și vitaminele B, și este, de asemenea, o proteină complet digerabilă. La fel ca bananele, orezul brun este bogat în fibre solubile, ajutând la echilibrarea sistemului digestiv și prevenirea unor probleme cum ar fi constipația.

  • 9. Apă fierbinte

Dacă aveți nevoie de rezolvarea problemei constipației cât de repede posibil, dar nu aveți niciuna dintre aceste alimente la îndemână, un lucru la care probabil aveți acces este apa caldă. Apa caldă ajută la ruperea alimentelor, astfel încât să poată circula fără probleme prin tractul digestiv. Apa rece are efectul opus.

  • 10. Suplimente de magneziu

Constipația este, de fapt, unul dintre semnele lipsei de magneziu în organism, astfel încât veți ajunge la rădăcina problemei, deoarece acesta este chiar mineralul care oferă un efect relaxant asupra tractului digestiv.