Junghi: tipuri, cauze și tratament naturist

junghi

Junghi

Junghi – durere vie, pătrunzătoare, de scurtă durată, situată la nivelul spatelui, al coastelor, al pieptului sau la încheieturi.

În functie de localizare, junghiul poate fi situat la nivelul toracelui, în partea anterioara (coaste, piept, stern), de-a lungul oaselor sau la nivelul ochilor.

Junghi: Cauze

a) junghi toracic:

b) junghi de-a lungul oaselor: reumatism

c) junghi la nivelul ochiului: glaucom

Tratament naturist pentru junghi

a) junghi toracic

Păducel (frunze, flori si fructe)

Infuzie: din 1 lingurita de planta sau amestec de planta la 250 ml de apa clocotita; se infuzeaza 10 minute si se bea în timpul crizei sau, preventiv, în timpul zilei, timp de 30 zile, cu pauza de 4-5 zile; se poate relua cura pe termen lung.

Tinctura (de la magazine tip plafar): permanent, câte 15 picaturi, de 3 ori pe zi, în putina apa sau ceai, înaintea fiecarei mese.

Salvie

Infuzie: 1 lingurita de frunze la 250 ml de apa clocotita; se poate prepară dimineața, cantitatea consumându-se pe parcursul zilei; se ia câte o înghițitura la 45-60 de minute, timp îndelungat.

Brad sau molid

Se mărunțesc 5 linguri de cetină, se adaugă o jumătate de litru de apă rece, se fierbe, la foc mic, 15 minute, apoi se lasă vasul acoperit timp de 12 ore; se strecoară, iar cantitatea rezultată se bea cu înghițituri rare, din oră în oră, pe parcursul unei zile; se recomandă cure de câte 7 zile pe lună.

b) junghi de-a lungul oaselor (reumatism)

  • acupunctura cu venin de albine
  • reflexoterapie
  • masaj terapeutic

Unguent cu venin de albine

Aplicații locale: se fac seara, o zi da, una nu, atâta timp cât este nevoie- lăptișor de matcă.

Tablete: se administrează câte o tableta dimineața și seara, în perioadele reci.

Frasin (frunze și flori)

Infuzie din 1 linguriță de plantă la 250 ml de apă clocotită; se lasă la infuzat 20 de minute, se împarte în 3 porții și se consumă câte una după mesele principale.

Urzică moartă albă

Decoct din 2 lingurițe de flori de urzică și 300 ml de apă; se fierbe 1 minut; se strecoară și se consumăa 2 căni pe zi, dimineața și seara, în perioada în care durerea se face simțită.

Salcie

Pulbere: se administrează câte 1 g de pulbere, de 3 ori pe zi, în timpul meselor principale, pe perioada dureroasă.

Decoct: se pun 2 linguri de scoarță mărunțită în 250 ml de apa; se fierbe 30 de minute; ce rămâne se împarte în 3 doze și se ia câte una după mesele principale.

Decoct pentru baie: se fierb, timp de 30 minute, 150 g de scoarță în 1 l de apă; se strecoară și se adaugă în apă de baie; baia durează 10, maximum 15 minute; cura durează 21 de zile și se repetă o dată la 3 luni.

c) junghi la ochi:

  • acupunctura
  • reflexoterapie
  • masaj facial
  • aplicatii cu lumina polarizata

Albastrele

Infuzie din 1 linguriță de flori uscate la 250 ml de apă clocotită; se lasă la infuzat 20 de minute, se strecoară, iar după răcire se aplică, pe ochi, sub formă de comprese sau cataplasme.

Pătlagină

Spălături locale cu infuzie din 2 linguri de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 20 de minute și se strecoară; remediul se poate folosi pe o perioadă îndelungată.

Schidunf

Decoct: se foloseste pulberea de fructe – 1 lingura de pulbere în 250 ml de apa; se fierbe, la foc domol, 10 minute; se lasa sa se raceasca si se aplica, pe ochi, comprese calde.

Silur

Tinctura (de la magazine tip plafar): se iau câte 20 de picături de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, 21 de zile pe lună; se pot face cure după schemă o lună da, una nu, pe tot parcursul anului.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole