5 semne că ai putea avea o imunitate scăzută

imunitate scăzută

Imunitate scăzută?

  • 1. Ai un apetit crescut pentru dulciuri

Mănânci prea multe dulciuri? E posibil să te îngrași peste măsură și să devii mai sensibilă la îmbolnăviri. Chiar și 100 de grame de zahăr pe zi inhibă pe o perioadă de 5-6 ore activitatea globulelor albe din sânge, numite și leucocite, împiedicându-le să atace bacteriile care pătrund în organismul tău.

  • 2. Te stresezi din orice lucru mic

Dacă ești tot timpul în alertă, te stresezi și-ți faci griji ai un risc mai mare să te îmbolnăvești. Stresul îți slăbește imunitatea, mai ales dacă starea negativă se prelungește. În plus, dacă ești gripat și traversezi o perioadă presantă, e posibil ca boala să se agraveze sau să te însănătoșești mai greu.

  • 3. Te-ai îngrășat în mod inexplicabil

O creștere în greutate îți poate afecta activitatea inimii, creierului și altor organe, dar îți slăbește și imunitatea. Cei care răcesc mai des au în comun kilograme acumulate în exces și un index de masă corporală peste 40, care conduce la apariția unui dezechilibru hormonal. În plus, îngrășarea poate favoriza inflamații și infecții cărora sistemul imunitar le face față cu greu.

  • 4. Uscăciunea nazală

Chiar dacă te deranjează, scurgerile nazale indică faptul că sistemul tău imunitar acționează și se luptă cu bacterii sau virusuri. Dacă îți simți nasul uscat mai des e posibil ca unele bacterii să poată pătrundă în corp mai ușor.

  • 5. Aveți des răceli

Dacă sunteți mereu răciți, înseamnă că sistemul imunitar nu funcționează normal. In general, un adult răcește de până la trei ori într-un sezon, iar simptomele durează, în medie, trei – patru zile. Dacă acest lucră se întâmplă mai des sau dacă simptomele tind să se agraveze, înseamnă că sistemul imunitar trebuie întărit. Este indicat să dormiți suficient, să faceți exerciții fizice regulate și să introduceți în dieta cât mai multe fructe și legume proaspete pentru un sistem imunitar puternic.

Citește și articolul: 7 fructe pentru o imunitate puternică