7 fructe pentru o imunitate puternică

imunitate puternică

Imunitate puternică

1. Coacăze pentru imunitate puternică

Coacăzele roșii sunt și ele surse bogate de vitamina C și complexul de vitamina B, proteine, minerale. Sunt excelente pentru a da energie și au proprietăți antiinfecțioase, cicatrizante, depurative și sudorifice.

2. Grapefruit pentru imunitate puternică

Un fruct excelent pentru imunitate, dar bun și în curele de slăbire sau menținerea dietei este grapefruit-ul. Este o sursă bogată în vitaminele C, A, B5, calciu, acid folic și fibre. Consumul constant de grapefruit are puterea de a distruge anumiți paraziți și influențează organismul să producă anumite bacterii benefice, ce luptă cu intrușii nesănătoși. Acest fruct excelent luptă împotriva formării tumorilor și se știe că este foarte benefic pentru menținerea sănătății intestinelor.

3. Kiwi pentru imunitate puternică

Kiwi este un fruct pe cât de bun, pe atât de sănătos și extraordinar pentru imunitate. Conține vitaminele B6, E, K, C, A și E, acid folic și multe minerale, precum fier, magneziu, calciu. Semințele de kiwi sunt o importantă sursă de acizi grași omega 3, de aceea reduce riscul de boli cardiovasculare. În plus, pot preveni boli ca ADHD (deficit de atenție) și autism. Pe lângă stimularea imunității, ajută la prevenirea problemelor de colon și ale căilor respiratorii.

4. Cireșe pentru imunitate puternică

Alte fructe care întăresc sistemul imunitar și te protejează de boli sunt cireșele. Sunt surse bogate în antioxidanți, vitamine (C, A, B, E) și minerale (magneziu, potasiu,fosfor, fier, calciu). Cireșele sunt foarte bogate în betacaroten și melatonină, un hormon care reglează somnul. Pe lângă îmbunătățirea vederii, protejarea colonului și somn mai bun, cireșele asigură un sistem imunitar capabil să lupte cu orice bacterii.

5. Căpșuni pentru imunitate puternică

Un alt fruct foarte important pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru refacerea organismului sunt căpșunele. Bogate în complexul de vitamine B, B5 și B6, vitamina C și K, dar și minerale, fibre și antioxidanți, căpșunele tonifică corpul, ajută la fluidizarea și purificarea sângelui, deci întărește corpul pentru lupta cu bacteriile.

6. Fragi pentru imunitate puternică

De câte ori ai ocazia să mergi pe munte la început de vară, caută fragi. Sunt printre cele mai bune fructe care întăresc imunitatea. Este un puternic bactericid și au efect vermifug. Fragii scad tensiunea, reglează funcțiile ficatului, datorită puterii laxative și de purificare. În plus, calmează nervii, căci au puterea de a regla glandele endocrine.

7. Afine pentru imunitate puternică

Pentru a te păstra cât mai tânără și mai în formă, consumă afine în sezonul lor. Sunt o importantă sursă de minerale, precum fier, mangan, zinc, fosfor, seleniu, dar și vitamine, vitamina A, E și K. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, afinele ajută la scăderea colesterolului rău, îmbunătățește memoria și dă o stare de bine întregului organism.

Sunt foarte multe alte fructe ce trebuie consumate cu regularitate pentru imunitate: merele, perele, murele și alte fructe de pădure, portocale, prune și nu în ultimul rând rodiile și strugurii, în special cei negrii. Smochinele sunt și ele adevărate surse de substanțe benefice pentru organism.

Citește și articolul: 5 semne că ai putea avea o imunitate scăzută