10 motive pentru a consuma un iaurt

iaurt beneficii consum doftoria

Iaurt. Un produs care se găsește într-o mare varietate de tipuri.

1. Iaurtul are același conținut de potasiu ca și bananele și același conținut de proteine ca un ou sau ca 30 de grame de carne.

2. Compușii iaurtului stabilizează flora intestinală și microorganismele de la nivelul sistemului digestiv. Bacteriile convertesc lactoza în acid lactic.

3. Este ușor de digerat, motiv pentru care persoanele care suferă de intoleranță la lactoză pot consuma acest preparat fără a experimenta disconfort. Mai multe studii au demonstrat că probioticele găsite în iaurt pot ajuta în digestia lactozei. Aveți mare grijă să nu încurcați lucrurile. Laptele bătut, deși este un produs fermentat, cauzează totuși un disconfort intestinal la cei care suferă de intoleranță la lactoză.

4. Este util pentru a trata infecțiile sistemului digestiv deoarece conține sute de milioane de bacterii ce sunt bogate în complexul de vitamine B.

5. Este util pentru cei care suferă de diaree sau constipație deoarece luptă împotriva efectelor produse de bacteriile nocive  din intestine (ce provin aproape întotdeauna din alimentele consumate).

6. Facilitează reducerea nivelului de colesterol, susține absorbția grăsimilor și ameliorează efectele secundare negative produse de anumite antibiotice.

7. Este benefic pentru sănătatea pielii. Iaurtul te ajută să ai o piele mai moale și susține regenerarea și frumusețea acesteia.

8. Conține calciu, magneziu și fosfor, minerale esențiale pentru a avea oase puternice și sănătoase.

9. Acționează ca un exfoliant natural, curățând porii și îndepărtând celulele moarte ale pielii.

10. Consumat regulat, iaurtul are abilitatea de a fortifica sistemul imunitar.