Cum se poate trata hipertensiunea fără medicamente

hipertensiunea fără medicamente

Hipertensiunea fără medicamente

Este important ca în cazul în care te confrunți cu o astfel de afecțiune să deții un tensiometru personal cu ajutorul căruia să măsori periodic valoarea tensiunii.

Netratată, hipertensiunea arterială poate fi fatală. O tensiune normală nu trebuie să depășească valoarea de 140 mmHg presiunea maximă și 90 mmHg presiunea minimă. Peste aceste valori se consideră că persoana suferă de hipertensiune. (citește și valorile normale pentru tensiune)

Cum se poate trata hipertensiunea fără medicamente

Persoanele care se confruntă cu această afecțiune prezintă un risc crescut de a dezvolta boli de inimă, infarct, comoții cerebrale sau blocaj renal.

Tratamentul pentru tratarea hipertensiunii arteriale se începe în primul rând prin corectarea stilului de viață, eliminând toți factorii de risc precum obezitatea, alcoolul, fumatul.

De multe ori, medicamentele pentru hipertensiune au și o serie de efecte secundare precum tuse, stare de discomfort, edeme cu umflături ale gleznelor, de aceea este important să scazi hipertensiunea fără medicamente.

Cum se poate trata hipertensiunea fără medicamente:

Fumatul, alcoolul trebuie eliminate definitiv din tabieturile tale.

Nu trebuie să scapi din vedere nici scăderea aportului de sare sau creşterea aportului de potasiu.

Modificarea stilului de viață este vitală pentru sănătatea ta și pentru a aduce hipertensiunea în limite normale.

Reducerea greutății corporale cu până la 10 kilograme favorizează o scădere cu 5-20 mmHg a tensiunii arteriale sistolice. Un consum crescut de fructe, produse sărace în grăsimi saturate determină o scădere a tensiunii arteriale cu 8-14 mmHg.

Odihna joacă și ea un rol extrem de important, deoarece în timpul somnului organismul se reface și se pregătește să te susțină în activitățile noi de a doua zi.

Pe lângă alimentație, este foarte importantă și mișcarea, cel puțin 30 de minute în fiecare zi sau cel puțin de 3 ori pe săptămână, astfel te vei bucura de o scădere a tensiunii arteriale cu 4-9mmHg. (citește și Benefiicile unei plimbări)

Tensiunea arterială este indicat să se măsoare prima dată la ambele brațe,  folosindu-se ulterior brațul cu cele mai mari valori.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte Articole