Afecțiuni care îți modifică greutatea corpului

greutatea corpului

Greutatea corpului – Afecțiuni care îți modifică greutatea corpului

Bolile autoimune au un singur punct comun și anume greutatea fluctuantă. Orice kilogram în plus sau în minus fără ca tu să fi contribuit la formarea lui trebuie investigat clinic.

  • Boala celiacă îți modifică greutatea corpului

Sau altfel spus sensibilitatea la gluten, unde sistemul imunitar atacă celulele de la nivelul intestinului favorizând apariția balonării, crampelor abdominale, durerilor de cap, anemiei dar și diareei. Boala celiacă favorizează pierderea în greutate deoarece oganismul nu reușește să absoarbă suficient substanțele nutritive.

  • Artrita reumatoidă îți modifică greutatea corpului

Această boală nu se caracterizează prin acumularae cu ușurință a kilogramelor în plus, însă medicamentele utilizate pentru tratarea acestei afecțiuni favorizează retenția de apă în organism, dureri musculare și umflarea membrelor inferioare. Datorită artritei bolnavii nu pot face mult efort fizic iar sedimentarismul favorizează surplusul kilogramelor.

  • Diabetul de tip 1 îți modifică greutatea corpului

În acest caz sistemul imunitar atacă celulele care produc insulină. Insulina este un factor important în procesul de stocare a energiei în ţesuturi. În momentul în care apare o scădere nejustificată în scădere, care este însoțită de sete excesivă, urinare frecventă, oboseală care se prelungește și vederea din ce în ce mai încețoșată atunci este clar că în oganism s-a produs un dezechilibru.

  • Tiroida îți modifică greutatea corpului

Această glandă endocrină îți poate da greutatea peste cap. În cazul în care activitatea tiroidei este prea leneșă aveam de a face cu -hipotiroidism- perioadă în care organismul este lent, aderile sunt lente și facilitază acumularea de surplus. Apare constipația, oboseala cronică, căderea părului inclusiv există posibilitatea de apariție a mătreții. La polul opus, când tiroida este extrem de activă – hipertiroidism- ajută arderile să fie extrem de rapide, favorizând astfel scăderea în greutate, dar și flatulență, bătăi mai rapide ale inimii.

Citește și alte articole:

8 alimente care vă ajută să pierdeți în greutate

Alimente care te ajută să câștigi în greutate

Semne pe care ți le dă organismul dacă ai un colesterol mărit

Fructe pentru slăbit: 5 fructe care te ajută să dai jos din kilograme